


אירוע הרמת כוסית בבית הסופר פסח תש"עד
ב8 לאפריל התקיים במשרדי אגודת הסופרים בתל אביב, טקס הרמת כוסית לרגל פסח תשע"ד. בטקס נכחו מרבית חברי ועד האגודה. יושב ראש האגודה, הרצל חקק נשא נאום ברכה חשוב על הנושא ומנ"כל האגודה ארנון פורת סקר את פעילותה הענפה של האגודה, תוך מתן דגש על המשך פעילות זו לעתיד לבוא עם כיווני עשיה מגוונים ורבי עניין.
להלן נאומו של היושב ראש הרצל חקק באירוע:
פסח מסמל חרות והתחדשות – וזו גם תקוותנו כל שנה. חודש ניסן הוא ניצן, ויש ניצנים לפריחה שתבוא. אחרי עמל של שנים, התחלנו במשימה, וחתמנו על חוזה עם יזם שנבחר בקפידה, חברת 'העיר החדשה'. כל יום מקרב את הגשמת חזוננו להקמת "משכן הספרות העברית".
מפעלי האגודה מאירים את העיניים: עושר של אירועי תרבות, קשרי- החוץ מסתעפים, קשרים מיוחדים עם מועצת התרבות של מפעל הפיס.
ברכות לוועדת התרבות, לחברים אביחי קמחי ויעקב ברזילי, למנכ"ל ולרונית כהן. כולם יחד עשו עבודה שהעשירה את בית הסופר. לכבוד לי לבשר על עלייה בדרגה בתחרות יצירה של ילדים והשקת ספר התחרות בחודש יוני הקרוב, טיפוח אירועים למען הלשון העברית – והדובדבן שבקצפת – שנה רביעית שאנו מעלים מופע למען הלשון העברית בהיכל התרבות בנתניה. כאן נברך את מירי דבי ואביבית לוי חברות הוועדה למיזמים מיוחדים בראשות בלפור חקק. כל זה מצטרף לפעולות למען הלשון העברית ביוזמת הוועדה למיזמים מיוחדים. ביוני נגיע לקו הגמר במיזם מיוחד, תחרות הכתיבה הארצית לילדים, וזה הזמן להסיר את הכובע בפני ריקה ברקוביץ הרוח החיה של ה'מבצע' הארצי הזה.
מנחם פאלק עדכן את התעריפון לטובת החברים שלנו, ולאה טרן שדרגה את הקשרים עם המכונים לשפות זרות.
העורך משה גרנות מגיש לנו בחלון הראווה שלנו "מאזניים" חוברות עשירות בתוכן, הנותנות ביטוי למגוון של זרמים בספרות וגם מגוון של דורות.
פרס ברנר שובר שיאי ביקוש עקב שדרוג הפרס – והשנה אנו נערכים להפקת כרך ספרותי מיוחד, לרגל מלאת יובל לפרס.
וממש חדש: התחלה טובה בהעלאת חוברות "מאזניים" לאתר של האגודה. צועדים עם המילניום החדש. רונית והמנכ"ל נתנו דחיפה לעניין. יישר כוח לעורך משה גרנות ולכל המסייעים במלאכה, וכאן ברכה לעדנה מיטווך מלר יושבת ראש מועצת מאזניים ולחברי מועצת מאזניים. תודה מיוחדת לאלי אורן. אין מדובר רק במוציא לאור ובמפיק, אלי עושה זאת מכל הנשמה.
היו לנו מפגשים טובים עם ראשי משרד התרבות. הצגנו את ההישגים, את החזון, את המטרות, ביקשנו לחזק את האגודה, לשדרג את מכון גנזים כדי שיוכל להעשיר את האוספים של המכון.
כל ייעודנו הוא להיות חיילים בשירות הוד מלכותה, הספרות העברית.
הוועד המנהל ואנוכי מחפשים דרכים לקידום הספרות העברית, לקידום הסופר העברי. אנו מקווים שנשיג הישגים בתחומים אלה, שנהיה
ראויים לשאת במשימה של שמירת המורשת של השפה העברית וטיפוח ספרות העברית.
חשוב לנו לעשות הכול בעבודת צוות, לשמור על הרוח הטובה, ליצור רוח של יחד.
המפעל הגדול שלנו הוא מכון גנזים – ובשנים האחרונות אנו עמלים על טיפוח המכון, על קשרים של המכון עם הספרייה הלאומית כדי לאפשר שימוש לחוקרים בתיקיות של שני המכונים.
משה מוסק מנהל המכון עושה את עבודתו במסירות ואני מקבל דיווחים מסופרים שמשה מגיע לבתיהם כדי להוסיף עוד אוסף למכון. ד"ר אביב עקרוני, סגניתו שושנה ויג וחברי מועצת גנזים בקשר הדוק עם מכון גנזים, ותרומתם לא תסולא בפז.
קשה לשכוח טקסים מיוחדים ונזכיר כדוגמה - העברת האוסף של עמוס קינן, וכמובן טקס השקה לאוסף של דן אלמגור – ואל נשכח את הערב הגדול לכבוד שאול טשרניחובסקי – למאיר עוזיאל תודה על מפעלי ההשקות המרהיבות ולמכון גנזים – לבנו אתכם בהרחבת האופקים של גנזים.
המפגשים עם קהלים בפריפריה לא הפסיקו ויצאנו גם להתנדבות בכפרי ילדים, כדי לתת שעות ספרות לילדים ממשפחות הרוסות.
האתגרים אינם קלים ואנו מחפשים דרכים להיחלץ מן התלות במשרד התרבות. המשימה החשובה של האגודה היא היערכות לקיום עסקת הנדל"ן, בתיאום עם המתווה שאושר לנו, כדי ליצור בסיס כלכלי לאגודת הסופרים העברים. המנכ"ל ארנון פורת והצוות כולו מסייעים בידינו. אכן נערמו קשיים בדרך, אך המנכ"ל יחד עם הפרקליטים המסייעים לנו, עורך דין חיים עדיני ועורך דין עמי עדיני עושים רבות, ולהם מגיעה הברכה. יישר כוח לוועדת הביקורת שפוקחת עין ומסייעת בבדיקת כל הליך והליך.
ועדת קשרי חוץ תרמה רבות למפגשים – וכאן תודה לנביל נסאר א דין יושב ראש ועדת קשרי חוץ וליעקב יעקב יו"ר עמית לוועדה.
ועדת קבלת חברים בראשות יוסי אלרן עשתה מלאכתה נאמנה וכמוה ועדת הערעורים בראשות ראובן שבת. סופרים חדשים, משוררים חדשים, דלתנו פתוחה – ויש חברים שמקדישים מזמנם כדי לבחור את הטובים ביותר. תודה לדוברת שלנו שרה אהרונוביץ קרפנוס על חיזוק הקשר עם כלי התקשורת, לנירה תובל שהמשיכה לסייע לנו בקשר עם מוסדות שונים והשנה עשתה מלאכה מיוחדת בקשר עם מפעל הפיס ובשיבוץ סופרים במפעלי התרבות.
אנו יודעים, שלא ניתן להוביל בקלות את החלום של הקמת "משכן הספרות העברית". נעשה הכול בניקיון כפיים ומתוך אמונה בעצמנו - וזה יקרה: נחולל את השינוי, נממש את החלום.
זלדה כתבה בשירה:
יוֹמִי הוּא רִמּוֹן
מָלֵא גַּרְעִינֵי שָׁנִי –
הַזְּמַן הוּא יְדִידִי הַמּוֹנְעֵנִי מִלְּטָעֳמָם בְּבַת אַחַת
כְּדֵי שֶׁאֵהָנֶה מִכָּל אֶחָד.
ניתן לרוח הטובה להוביל אותנו, נלמד למלא יומנו במשימות למען הספרות העברית, נהיה מלאים מצוות ויצירות ושירים כּרימון.
חשוב להמשיך לשאת את הלפיד של מייסדי האגודה. להתמודד עם האתגרים, לחולל תמורות. בפסח הבא כשנשאל 'מה נשתנה' – השינויים יספרו את ההגדה שלנו.
ועדת הביקורת בראשות אורה עשהאל פוקחת עין, ועצותיה נבחנו בכל שלב. גם בנושא החוזה עם חברת העיר החדשה וגם בנושאים אחרים. זה תפקידם, והם ממלאים אותו בנאמנות.
לכם חברי הוועד המנהל וכל העובדים,
מאמציכם ומסירותכם ראויים להערכה. תודה לחבריי לוועד המנהל המלווים את כל מפעלי האגודה ואת כל העובדים העושים במלאכה יום יום.
פסח שמח וכשר לוועד המנהל, לחברי הוועדות, לעובדי אגודת הסופרים העברים,
למתנדבות הנאמנות ולעובדי מכון "גנזים". ברכה שלוחה כמובן לכל חברי האגודה. ברוכים תהיו".