
על הסרט קוראים לי אגנטה/ שושנה ויג
הסרט קוראים לי אגנטה -או בשמו הבינלאומי: y Name is Agneta הוא דרמה קומית שוודית משנת 2023, המבוססת על רב-המכר של אמה המברג.
עלילת הסרט עוקבת אחר אגנטה, אישה בת 49 שמרגישה שקופה בחייה. הילדים עזבו את הבית, בעלה שקוע בתחביבים שלו (צפייה בציפורים וריצה), ובעבודה היא מרגישה לא מוערכת. היא מפוטרת מן העבודה המשעממת במשרד התחבורה בקיצור, היא חיה חיים של "בסדר", אבל בלי שום תשוקה.
הכל משתנה כשהיא רואה מודעה מוזרה בעיתון: דרושה עובדת דוברת שוודית לעזרה לקשיש במנזר בפרובאנס שבצרפת. אגנטה מחליטה לעזוב הכל, ומוצאת את עצמה במקום צבעוני, מלא ביין, גבינות, וידידות מפתיעה שגורמת לה לגלות את עצמה מחדש.
זהו סרט של העצמה נשית:זה סרט קלאסי על "הזדמנות שנייה" בחיים, שמזכיר שאף פעם לא מאוחר מדי להתחיל מחדש או פשוט להנות מהחיים.
הצילומים בדרום צרפת פשוט עוצרי נשימה – השדות, האוכל והאווירה הצרפתית הופכים את הצפייה לחוויה מאוד "מנקה ראש".
הסרט משלב בין היובש השוודי לבין החמימות הצרפתית, מה שיוצר רגעים מאוד משעשעים ונוגעים ללב.
זהו סרט אופטימי, מעורר השראה וקצת אסקפיסטי, על בחירות בחיינו, המפגש בין הדמויות מוביל לשינוי תפיסתי ומלא באמירות פילוסופיות על החיים. זהו סרט מעולה שתמצאו בו אמירות על האופן שבו צריך לחיות כדי להיות מאושרים, בעיקר צריך להתפשט מן הקליפות והמעטפת הצבועה ולבחור בעצמנו. יש קסם מיוחד בדמותה של אגנטה. כדאי לצפות מומלץ ביותר. התרגשתי לראות שהיא בסוף בוחרת לחיות את עצמה.
בימוי:יוהנה רווינד 123 דקות
שחקנים ראשיים:אווה מלאנדר.ביוןרן קיילמן.קלאס מאנסון.ג'רמיה קווילוט.