מוזיאון פתח תקווה – תערוכות חדשות/ מארי רוזנלום

 

 

והפעם שש תערוכות. שש!!

 

התערוכות מתרכזות בגוף שלנו ... הגוף שעבר ועובר טלטלה מאז ה – 7 באוקטובר , בגוף של הפצועים והחבולים, ובתשומת לב לעצמנו ולאחרים.  

התערוכות אינן מחפשות את היפה. הן חומלות עלינו, על סביבתנו ונכותנו. מחפשות את האנושי דרך הכאב, הקטיעה, ומנסות ללטף.

 

 

עופר ללוש -  ברחבת המוזיאון  ניצבים, נוכחים, סדרת פסלי הענק "האטלייה" של עופר ללוש, מהאמנים הישראלים החשובים והמצליחים בעולם.

סדרת פסלי הענק  המונומנטליים  "אטלייה" כוללת חמישה פסלים שהם גולת הכותרת של עשייתו האמנותית על האמן עופר ללוש בעשור האחרון . הסדרה נוצרה עבור תערוכה מקיפה של האמן בסין, ומוצגת לראשונה בישראל . הסדרה כוללת חמישה פסלים– ראש גבר, איש יושב, אשה עומדת, אשה הרה וראש אשה – שיחד מרכיבים כף יד. הפסלים המציגים את גוף האדם חפים מתווי אישיות מזהים, מה שמקנה להם איכות ארכאית ועתידנית בעת ובעונה אחת.

אני נוגעת בהם. הם מחוספסים. כמו חרוכים, שחורים "צועקים".

הכתבת נעמה ריבה, עיתון הארץ, כתבה על ללוש:

 

"האמן עופר ללוש מזוהה עם פסלי ראש וגוף חרוכים ומעוותים, שמעלים אסוציאציות לשואה. עם פתיחת שתי תערוכות שלו, בווינה ובתל אביב, הוא נזכר בילדותו בתוניס, מסביר למה מלחמות בין אמנים הן תופעה חיובית ומתעקש שלמרות הדימויים המטרידים שהוא יוצר — הוא בעצם "איש אופטימי ומאושר".

 

"לו הייתי גוף", הינה תערוכה קבוצתית רבת משתתפים, המפגישה אמניות ואמנים שעוסקים בשבריריותו ובחלקיותו של הגוף, על שלל מופעיו הפיזיים והנפשיים.

בין האמנים המשתתפים: דוריס ארקין, נירית טקלה, אביטל כנעני, סיגלית לנדאו, מירב מרודי, אלכס קרמר, יגאל תומרקין ועוד. האוצרת: אירנה גורדון.

 

תערוכת יחיד של האמנית כרמית חסין המורכבת מסדרת פסלים שהם הכלאה של  קימורים אנושיים, מבנים תעשייתיים ותופעות גיאולוגיות. דניאל קיצ'לס מציג בתערוכת היחיד שלו עבודת וידיאו פרפורמטיבית חדשה -  אורטוריה לשתי מוניות, רדיו ו- 16 משתתפים. תערוכתם הזוגית של האמנים הילי לב-גרינפלד ושיראל ספרא מציגה עבודות ציור ופיסול  העוסקת במעברים שבין ילדות לבגרות. התערוכה לראות את הניגון מייצרת דיאלוג יוצא דופן, שמקורו באוסף המוזיאון, בין אירה יאן לארתור קולניק,  מאיירי ספריו של י.ל. פרץ.

 

בתערוכה הראשונה הפותחת את תוכנית השהות בסדנת ההדפס של המוזיאון - מיזם חדש וייחודי של המוזיאון, האמן ליאור גריידי יציג מערך הדפסי רשת אותם יצר מתוך מחקר של אוסף המוזיאון וחלליו.

 

 

מתרשמת : מארי רוזנבלום

 

 

 

 

logo בניית אתרים