על הסרט רומיאו הוא ג'ולייטה וחגיגת הקולנוע האיטלקי בסינמטק/ ורדה שפין גרוס
11 – 29 בדצמבר 2024
פסטיבל סינמה איטליה
בסינמטק תל אביב ובסינמטקים נוספים ברחבי הארץ –
ממרצ'לו מסטרויאני הגדול לדור חדש של שחקני איטליה
סינמטק תל אביב וסינמטקים נוספים יציגו חוויית קולנוע יוצאת דופן, המוקדשת לציון מאה שנים להולדתו של מרצ'לו מסטרויאני (1924–1996) שהיה, כזכור אחד מגדולי השחקנים האיטלקיים והמרגשים ביניהם.
תוכנית הפסטיבל כוללת מגוון עשיר של סרטים קלאסיים, תיעודיים ועכשוויים, המשקפים את היופי, העומק והקסם של התרבות האיטלקית דרך עיניו של מסטרויאני ואלה שבאו בעקבותיו. יוקרנו כמה מסרטיו האייקוניים של מסטרויאני, בהם גילם תפקידים ראשיים ושבזכותם הפך לאחד השחקנים הגדולים בהיסטוריה של הקולנוע.
הסרט שנבחר לפתוח את הפסיטבל הוא "רומיאו הוא ג'ולייטה" | Romeo is Juliet ,
קומדיה איטלקית משנת 2024 בבימויו של ג’ובאני ורונזי,ובכיכובם של סרג’יו קסטליטו ופילאר פוגליאטי. הסרט שזור לכל אורכו בדיאלוגים שנונים ומצחיקים, ובסיטואציות מצחיקות, הבאות לשיאן בסצינה האחרונה, מבלי לעשות ספויילר .
הסרט עוקב אחר במאי התיאטרון המפורסם וציני שנמצא בשלהי הקריירה שלו, ומחליט לסיימה על ידי הרמת הפקה של "רומיאו וג'ולייטה" של שייקספיר . האודישנים מוצפים בשחקנים צעירים שחושקים בתפקידים. הליהוק של יוליה מאתגר במיוחד כי כל מי שנבחנת לתפקיד ג'ולייטה נדחית ומושפלת, אבל אז משהו מפתיע עומד לשנות את הכול.
ויקטוריה (פילאר פוגליאטי), שחקנית צעירה, נדחית אך מחליטה לנסות שוב בזהות בדויה ומתקבלת לתפקיד רומיאו. התחזותה מאפשרת לה לגלות תובנות על עצמה ועל הסובבים אותה.
הסרט יצא לאקרנים באיטליה ב-14 בפברואר 2024. זכה בפרס לסרט הקומדיה הטוב ביותר, ופילאר פוגליאטי ומאוריציו לומברדי זכו בפרסים לשחקנית ושחקן הקומדיה הטובים ביותר.
בסך הכל זהו סרט משעשע וטוב, הנותן מחווה בת ימנו, עדכנית וראויה לגדול מחזאי העולם ומסייע קצת לנו ,הצופים, להינות גם מפריה היותר קל של יצירה ספרותית כבירה, טרגית ונהדרת. וזה בהחלט אקט יפה ומכבד את כולם.
בימוי:ג'יובאני ורונסי 92 דקות
משחק:סרג'יו קסטליטו, פילאר פוליאטי
הסרטים שיוצגו במהלך הפסיבל הם ממיטב הקולנוע האיטלקי. החל מ"אהבה בריביירה" משנת 1958 דרך "לה דולצ'ה ויטה" מאת פדריקו פליני משנת 1960 שהפך אותו באופן סופי לאייקון של הקולנוע העולמי, וכמובן "שמונה וחצי" של פליני. בנוסף יוקרנו גם שלושה סרטים של אטורה סקולה בכיכובו: "מה השעה?" בו הוא משחק לצד מאסימו טרויזי, "ספלנדור" ו"מקרוני" בו הוא משחק לצדו של כוכב ענק אחר - ג'ק למון. כמו כן יוקרן "כולם בסדר", מאת הבמאי זוכה האוסקר על "סינמה פרדיסו" ג'וזפה טורנטורה. משלים את תוכנית הפסטיבל, כמו הדובדבן שבקצפת, סרט תיעודי (של פבריציו קורלו) "צ'או מרצ'לו", שהגיע זה עתה מפסטיבל הסרטים הבינלאומי של רומא, המספר את חייו של מרצ'לו מסטרויאני מנקודות מבט חדשות ומעניינות.
התכנית תוצג בסינמטקים השונים. חפשו שם את הסרטים שאהבתם .
חגיגת קולנוע מובטחת.