על הסרט רצח במגדל המים/ ראובן שבת
הסרט הזה, הוא מעניין, מקורי ומיוחד במינו.
ציניקנים או מבקרים קרתנים, ימצאו בוודאי כל מיני מילים מיותרות לומר עליו, כגון-"שהוא מעט סתמי, שטחי לא במעט, ואולי גם מעט גרוע בליטוש הסופי שלו.
כל זה אינו נכון. הבמאי המוכשר- דניאל נחנסון, יחד עם עמיתו ,עודד פרבר, יצרו תוך שימוש בבינה מלאכותית, סרט מרתק, איכותי, מותח ועוצר נשימה.
האלמנטים הללו משולבים היטב בסרט בעוד דברים מעניינים.
העובדה שלבמאי נחנסון, יש עניין רב ומיוחד בדמות הגיבור הראשי דוד תדהר, דמות אמיתית, הבלש הפרטי הראשון של ארץ ישראל. איש שהיה קרוב ומוכר מאוד בקרב ראשי היישוב, מפקדי המשטרה, בריטים ויהודים כאחת, ובעיקר בתקשורת הארצית של אז, שהייתה אומנם, קטנה אך סוערת וידעה ליצור ממנו גיבור תקשורתי אמיתי.
הסיפור הוא כזה: בשנים 1936-37, רעשה תל אביב וכמעט הארץ הקטנה כולה, מפרשת רצח מסתורית ומזעזעת של מהנדס תל אביבי ידוע. הבלש תדהר, נשכר על ידי אשת הנרצח( שבתחילה מוכרז כנעדר) על מנת למוצאו.
מכאן אנחנו נכנסים לתוך מבוך מעניין, צבעוני, ומיוחד המשלב היסטוריה, השערות, מציאות מתעתעת שאליה נרקמים גם סימני שאלה לא מעטים( האם הרוצח הכיר את הנרצח והאם הרצח בוצע בכוונה תחילה או בשגגה, ומי בעצם רצח, וכיצד קשורים "ההגנה" ועוד ארגון מיסטי רוחני לעניין, וגם הנאצים של גרמניה והשלטון הבריטי לעניין?
הסרט הזה מנסה אכן לענות על השאלה הזאת, תוך שחזור אנימציה מרתק ,מבוסס AI' ובהחלט עשוי טוב והיטב מבחינה גרפית.
נחנסון ופרבר שיתפו בסרט ראיונות מרתקית, עם בני משפחה, היסטוריינים ועם חוקר ובלש התרבות-אלי אשד, שהוא עצמו נותן מעין הופעה קולנועית טובה ,אמינה ובהחלט משכנעת.
כך גם משתקפת היטב, דמותו המרתקת של דוד תדהר, עצמו.
אומנם לא גיבור מסוג הגיבורים הבלשיים של צ'ינדלר והאמט, אבל בהחלט אדם מעניין, צבעוני, מרתק ודמות עם עומק מיוחד מאוד.
שבו על הכורסא, במיטה או בספה הרחבה בבית.
הסרט ניתן לצפיה דרך דוקו כאן והוא פשוט מצוין
בימוי: דניאל נחנסון. עודד פרבר. 70 דקות.