תערוכת עוד שבת של כדורגל בהיכל התרבות פתח תקווה/ ראובן שבת


 

קבוצות הכדורגל הפועל ומכבי פתח תקווה שזורות בחיי פתח תקווה  והן חלק בלתי נפרד מההווי שלה. ביוזמת עיריית פתח תקווה והאגפים העוסקים בשימור מורשת העיר, נפתחה בתאריך 11.12.23 תערוכה מיוחדת של צילומים היסטוריים משמעותיים של קבוצות הכדורגל ,הפועל פתח תקווה ומכבי פתח תקווה.

התערוכה, הכוללת צילומים היסטוריים של הקבוצות החל מתחילת המאה ה20, מוצגת לקהל הרחב ברחבה הפתוחה של היכל התרבות העירוני.

אל הפתיחה, שהתקיימה בשעות הבוקר המאוחרות, הגיעו אוהדי ספורט ותיקים של שתי הקבוצות, פעילי הנהלה, וכמובן שחקני עבר ידועים.

נשאו דברי ברכה: ראש העיר רמי גרינברג שהדגיש את הייחוד של אהבת הכדורגל בעיר שזכתה בשש אליפויות וארבעה גביעי מדינה, ובנופך המיוחד והקסום שזה משרה על העיר במשך עשרות רבות של שנים ומהווה חלק בלתי נפרד מהמאפיינים שלה.

מנהל היכל התרבות וראש אגף התרבות, שיבח את היצירתיות של התערוכה ואת חשיבותה הערכית וההיסטורית למורשת העיר.

האוצרות איריס שנבל וגליה דובידזון. הציגו את חשיבותה התרבותית והאמנותית, ואת האתגר בהשגת הצילומים ההיסטוריים ותצוגתם החשובה.

רגעים יפים וקסומים, קפאו בזמן, עם זינוקי השוערים, הנגיחות, הקהל המריע בתוך אצטדיון צנוע. רגעי תום ושמחה שנשמרו יפה בצילומים היסטוריים.

 

 

מועדון הספורט מכבי פתח תקווה נוסד בשנת 1912 וקבוצת הכדורגל שלו היתה היחידה במושבה פתח תקווה עד שהוקמה קבוצת הכדורגל הפועל פתח תקווה בשנת 1934-5.

מכבי פתח תקווה הורכבה בעיקר מבני האיכרים, ביניהם אבשלום גיסין, שנהרג במאורעות תרפ"א בהגנה על המושבה, ומאז נקראת האגודה על שמו: מכבי אבשלום פתח תקווה.

קבוצת הכדורגל של הפועל פתח תקווה הובילה במהלך שנות ה-50 וה-60 של המאה העשרים את ליגת הכדורגל הישראלי עם שש אליפויות, מתוכן חמש רצופות, שיא שלא נשבר עד היום. כוכבי העבר שלה, כמו נחום סטלמך – "ראש הזהב" ומלך השערים של כל הזמנים, האחים יעקב ויצחק ויסוקר, שהיה שוער אגדי, זכריה רצאבי ורבים אחרים, הם חלק מהפנתיאון של כוכבי הכדורגל הישראלי.

 

מגרשי הספורט של שתי האגודות, שכללו גם בריכות שחייה בהן למדו ילדי העיר לשחות, שכנו בסמוך אחת לשנייה: המגרש של מכבי ברחוב שטמפפר פינת המכבים ומגרש הפועל שנחנך ברחוב אברבנאל בשנת 1940.

במגרש מכבי פעל גם בית הקולנוע "סטודיו" ושניהם נהרסו באמצע שנות ה-70. בשנת 1967 עברה קבוצת הכדורגל של הפועל פתח תקווה להתאמן באצטדיון "האורווה", שהוקם מכספי אנשי מפא"י וחברי הסתדרות פתח תקוואים, והמגרש הישן נהרס בסוף שנות ה-90 של המאה ה-20.

הדרבי הפתח תקוואי בין שתי קבוצות הכדורגל היה אירוע מרכזי ויצרי בחיי העיר במשך שנים רבות.

 

אוצרות התערוכה: איריס שנבל וגליה דובידזון.

הפקת התערוכה: היכל התרבות פתח תקווה בשיתוף המחלקה לשימור המורשת – מינהל התרבות,


 

logo בניית אתרים