צילום: בר להט 

על הרפרטואר החדש של תיאטרון חיפה/ חגית בת אליעזר

 

ב- 18.7.2022 התקיימה בתיאטרון חיפה מסיבת עיתונאים, בה הוצג הרפרטואר של התיאטרון בעונת 22/23. אני הגעתי באיחור קל, אחרי ההתכנסות והכיבוד, ונגלה בפני מראה מרהיב: האולם המרכזי חשוך וריק על שני מפלסיו, כשכל הפעילות מרוכזת על הבמה המוארת: עשרות עיתונאים מכל הארץ ישובים בקדמת הבמה בארבע שורות מדורגות וצופים באנשי התיאטרון המציגים בעומק הבמה את התוכנית העשירה של העונה הקרובה, תחת המצגת המוקרנת על המסך.

 

ניצה בן צבי, המנכ"לית, דיברה בהתלהבות על היצירה הרבה והפורה, שהתרחשה בעונת הקורונה 20/21, בה התיאטראות היו סגורים לקהל, שאת תוצאותיה נראה בעונה הקרובה. 

 

ב-17.9.2022 תהיה הצגת בכורה של "השנה היפה בחיי", מחזמר מקורי מאת אוהד חיטמן, בבימויו של משה קפטן, בהפקה משותפת של תיאטרון חיפה ותיאטרון הבימה. אוהד חיטמן, זמר, פזמונאי, מלחין, שחקן ומחזאי, יוצר המחזמר "בילי שוורץ", אשר זכה בארבעה פרסי התיאטרון הישראלי לשנת 2015, כולל פרס "מחזמר השנה", סיפר על המחזמר החדש שלו, אותו כתב והלחין, אשר מתמקד בהורות הטריה של זוג צעיר. לי בירן, המככב במחזמר, שר שיר מתוכו, בליווי נגינת הפסנתר של אוהד חיטמן.

 

משה נאור, המנהל האומנותי של תיאטרון חיפה, הציג את המחזמר "סוניה" על חייה של סוניה פרס מאת שחר שמאי, שכתב וגיא פרטי, שהלחין. זוהי יצירה מוזיקלית-דרמטית בליווי תזמורת חיה על הבמה. איילת רובינסון שרה שני שירים מהמחזמר, בליווי נגינתו של גיא פרטי.

 

משה נאור יביים את "הכתובה" – קומדיה מאת אפרים קישון, אחרי שביים אותה בתיאטרון הקאמרי בשנת 2007, וזכה בפרס מיוחד על בימוי ע"ש יוסף מילוא. הפעם, כמו בהפקה הקודמת, יככב בה שלמה בראבא. העיבוד הבימתי החדש יהיה בליווי נגינה חיה ושירים מתקופת העשור למדינה.

 

משה נאור יביים גם את הדרמה המשפחתית "המחיר" מאת ארתור מילר בתרגומו של דניאל לפין ובכיכובם של יעקב כהן ואסי לוי. זכורה לטוב ההפקה של המחזה הנודע של ארתור מילר "כולם היו בניי" בבימויו של משה נאור משנת 2011 בשיתוף של תיאטרון חיפה ותיאטרון הקאמרי, עליה זכה בפרס התיאטרון הישראלי להצגה המתורגמת הטובה ביותר.

 

תיאטרון חיפה יקיים את פסטיבל הקריאה המבוימת, אשר יעסוק במחזאות פוליטית עם מחזה על סיפורו של אלאור אזריה ומחזה העוסק בנערי הגבעות. "שירת אלאור", מאת עודד ליפשיץ בבימוי משה נאור, כתוב בסגנון טרגדיה יוונית, המגולל את פרשת אלאור אזריה ומביא תמונת מצב של המחלוקות והקרעים שאפיינו את החברה הישראלית לקראת שלב הכרעת הדין שנמסר בינואר 2017. "עמירם" מאת עדו סתר בבימוי יעל גולדברג הוא קולאז׳ שירי-דרמטי המתחקה אחר עמירם, אב צעיר העובד בשיפוצים, אשר לילה אחד שומע קולות השולחים אותו לבצע מעשה קיצוני.

 

לראשונה בישראל יעלה המחזה "המטורללים" מאת מריוס פון מיינבורג בתרגומו של אבישי מילשטיין בבימויה של שרון שטרק. שני זוגות לובשים ופושטים מסכות ובגדים, מחליפים זהויות, משנים את מערכות היחסים שלהם. זהו רצף של הפתעות מההתחלה ועד הסוף. הבכורה בינואר 2023. אני אהיה שם, בין הצופים הראשונים.

 

 

"החממה לתרבות המחר" זהו מיזם תרבותי לחינוך לאומנות עבור ילדים ונוער, המתקיים זו השנה השנייה בניהולה של צביה הוברמן. התיאטרון מארח בשעות הבוקר את תלמידי בתי ספר מאיזור חיפה ומציע להם פעילויות העשרה בתחומי יצירה שונים.

 

אחת האטרקציות לגילים 5-10 היא "מאחורי הפלאים" מאת צביה הוברמן– מסע קסום מאחורי הקלעים של התיאטרון במתכונת של הצגה אינטראקטיבית, המתרחשת במספר חללים שנבנו ועוצבו במיוחד בתיאטרון חיפה. צביה הוברמן יוצרת גם עבור מבוגרים: בעונה הקרובה יעלה "סווינג" – מחזה שלה ובבימויה, המביא את סיפורו של מועדון ריקודים "ריץ" בתל אביב בזמן המנדט הבריטי, בתקופת מלחמת העולם השנייה.

 

"הטוב הרע והנערה" – זהו קברט אימפרוביזציה, בו קרן צור, רון ריכטר ונעם רובינשטיין מציגים מופע אלתור, הכולל עלילה ושירים בהשפעת הקהל: כל ערב הוא חד פעמי! איגור אליושין מלווה בנגינת פסנתר. במסיבת העיתונאים רון ריכטר לא נמצא, כי היה עסוק בפעילות תיאטרלית אחרת. עמרי הכהן, שבדרך כלל מספק הדרכה ובימוי למופע, הצטרף אל קרן צור ונעם רובינשטיין, ושלושתם הציגו מופע אימפרוביזציה מרשים, כשעמרי ונעם ניגשים מדי פעם לפסנתר לטובת הליווי המוזיקלי. הקהל נתבקש להציע שם למופע. מתוך מספר שמות שנזרקו לאוויר, נבחר "גבר יוצא מארובה". המחזה התהווה מול עיניהם המשתאות של העיתונאים: אבא וילד מתגעגעים לאם המשפחה שאיננה. היא בשמיים ומציצה מדי פעם דרך הארובה לבית המשפחה. הילד שומע את קולה ורוצה לראותה. תמונת הסיום, בה ידי האם והילד נפגשות משני צידי הארובה, והאם מעלה את הילד אליה, נחרתת בזיכרון.


 

logo בניית אתרים