מלכת רחבות הריקודים עם מלכה שאיר/ יהורם גלילי
מלכה שאיר, DJ מלכה, מספרת על התקופה הקשה שעברה בעקבות סגרי הקורונה ועל התפנית המפתיעה בחייה
"בעקבות המצב נכנסתי לדיכאון, התחלתי לקחת כדורי ציפרלקס ואף נאלצתי לשבור את הפנסיה שסגרתי בשביל העתיד. מאירועי ענק פתאום לא היה כלום, רק שקט. מסביבי תקליטנים מכרו ציוד – מהאולפנים ועד עכבר למחשב. כשהתחלתי לעבוד כקופאית בסופרמרקט ראיתי איך לאנשים רבים לא עובר כרטיס האשראי במהלך הקניות. לא נכנסתי למחסן שלי, כדי לא לראות את הציוד שלי. לא היו לי הכנסות אלא בעיקר הוצאות. מאדם, שכל הזמן משמח אנשים ושהחיות היא חלק ממנו, צללתי לדיכאון. אני תמיד מתנדבת עם נערות בסיכון, אבל גם פעולת התנדבות זו שמחייה אותי הפסיקה בעקבות הקורונה. גם לא הייתה מוזיקה, שעבורי היא כמו אוויר לנשימה. במקביל נאלצתי לעבור דירה פעמיים: פעם אחת בעקבות מכירת הדירה על ידי בעלת הבית, ובפעם השנייה כשהבנתי שאני חייבת לעבור לדירה קטנה יותר בגלל מחיר השכירות".
כך מספרת מלכה שאיר, DJ מלכה, על התקופה הקשה שעברה בעקבות סגרי הקורונה, שבמהלכם וגם בעקבותיהם הידרדר מצבה הכלכלית והציוד האיכותי והמקצועי שהשקיעה כספים רבים ברכישתו, העלה אבק אצלה במחסן, כמו הרבה די.ג'יי שפרשו לאלתר מהמקצוע מתוך ייאוש. לאחר שנה לא פשוטה ומאתגרת היא הצליחה להמציא את עצמה מחדש.
כיצד הצלחת להתמודד עם התקופה הקשה של סגרי הקורונה?
"שנת הסגרים של הקורונה הייתה הקשה ביותר בחיי, אפילו יותר מהגירושין מבעלי הקודם. לא ידעתי מאיפה להתחיל. בבת אחת התחילו לקוחות לבטל אירועים ובמקביל ביקשו ממני שאחזיר להם את תשלומי המקדמות עבור האירועים שלהם. נכנסתי לחרדות ולדיכאון כי הייתי צריכה לשלם את כל החשבונות השוטפים, לדאוג לילדים וגם לתחזק את הבית. חוויתי פחד בגלל חוסר פרנסה וגם הרגשתי עצב גדול לעזוב את מה שאני כל כך אוהבת לעשות וגורם לי לאושר גדול: לשמח אנשים. באותה תקופה התחלתי לעבוד כקופאית בסופרמרקט במודיעין וגם בסיעוד ובקושי ראיתי את הבית".
החל משנת 2021 המצב הכלכלי של DJ מלכה התאושש קצת, לאחר שהיא הבינה שאין לה ברירה אחרת. תקליטנים רבים התחילו למכור ציוד והיא קנתה מהם, בעזרת כספי המענקים במחירי חיסול, ציוד שמחירו יקר, כולל מאירועים שאליהם הוזמנה עם הציוד המקצועי והאיכותי שלה. "כך הבנתי שאני יכולה להפוך, תוך זמן קצר, כל בית או חצר למועדון ריקודים. בימים אלו, חוץ מאירועים שאני עושה להם תקליטנות כמו: חינות, ערבי חברה וועדי עובדים, אירועי השקות ועוד, אני מגדילה ראש ולא רק נשארת בתודעה – אלא גם מראה נוכחות בשטח".
מה את יכולה להציע כיום, מלבד תקליטנות לאירועים שונים?
"בימים אלו אני מכינה פלייליסט בהתאמה אישית להרבה אירועים שנערכים במסעדות, בבתי קפה, אירועי השקה ועוד, ומשכירה למסיבות פרטיות ולימי הולדת ציוד מולטימדיה מאוד איכותי הכולל: פנסי תאורה כמו: גרילנדה, פנסי לד ותומס לד, מקרנים עם תמונה מאוד חדה וברורה, מסכי הקרנה, מערכות הגברה עם סאונד מדהים שאי אפשר להשוותו לבידוריות שנשמעים כמו רדיו עם רמקול, מיקרופונים אלחוטיים, גנרטור, חבילות לקריוקי לחברות גדולות וקטנות ועוד".
DJ מלכה, בת 41 מודיעין ואם לשלושה ילדים, היא פצצת אנרגיה עם שמחת חיים מתפרצת. היא כבר הוכיחה לעצמה בעבר שדבר לא יצליח לעצור אותה. הטלטלה הראשונה בחייה הייתה לאחר שהתגרשה ועזבה את הבית וגם את העולם החרדי, ביחד עם שלושת ילדיה. תוך התמודדות עם קשיים כלכליים היא הצליחה להגשים את חלומה לעסוק במוזיקה והפכה ל-DJ מבוקשת. אחרי שההצלחה חיבקה אותה היא המשיכה לטפס למעלה ואף כיכבה עם סיפורה האישי בכלי התקשורת הארציים: בתכניות טלוויזיה בערוץ 13, במגזין "לאשה" ובאתרי אינטרנט ארציים, הקורונה פגעה קשות בתחום עיסוקה. גם הפעם היא לא הרימה ידיים וכאמור הצליחה להמציא את עצמה מחדש, עם הרבה השראה ומסר לאחרים.
מה את מציעה לכל מי שמוצא את עצמו במשבר אישי או כלכלי בעקבות הקורונה?
"הדבר הטוב ביותר שקרה לי, גם כשהייתי בעולם החרדי לפני שעזבתי אותו וגם בתקופה של הסגרים, הוא שידעתי לבקש ולקבל עזרה ולעטוף את עצמי באנשים טובים ואכפתיים. כך למשל, מאמן אישי שהוא גם כלכלן בשם רפי אוברגוט, שדאג, דחף וייעץ, וקולגה נוספת בשם ליאת דביר שהיא מלווה עסקית תותחית ומדהימה מלאת מוטיבציה, שעזרה לי להתרומם ונתנה לי הרבה אומץ ואני רוצה להכיר לה תודה על כל מה שעשתה עבורי. יש לי הרבה חברים שעבורי הם שליחים בקהילה וביקום. ממש זכיתי, כי אחרת הייתי נופלת מכל הבחינות. גם החברות שלי מפרסמות אותי וזו ההזדמנות להגיד להן תודה ענקית. אני גם עושה הרבה שיתופי פעולה עם בעלי מסעדות, צלמים ובעלי עסקים נוספים. הייתי אישה מוכה אבל בחרתי לעסוק בתחום שיש בו הרבה שמחה. הבנתי שאני חייבת להרים ידיים מעל המים כדי לא לטבוע. מה שלמדתי מהקורונה זה שעל מנת לשמור על העסק שלי אני צריכה לעשות גם את הדברים הקטנים, ליהנות מהם ולהצטנע".
מאז ומתמיד הייתה המוזיקה חלק בלתי נפרד מחייה של מלכה, שגדלה בבית דתי לאומי. אביה היה בוגר להקה צבאית ומתופף ובבית משפחתה נהגו להאזין לאלביס פרסלי, לביטלס ולעוד להקות וזמרים וזמרות. בגיל 19 היא התחתנה עם חבר נעוריה ותוך זמן קצר הוא התחזק בעולם החרדי, וכך גם הוריה שהפכו לחרדים ואילו היא הפכה לחסידת ברסלב כשהרב ברלנד היה רב הקהילה. היא מודה כי באותה תקופה היא בעיקר ריצתה את בעלה ואת העולם החרדי שאליו השתייכו, כולל הלבוש הקפדני ואורחות החיים הלא פשוטות. למרות זאת, המוזיקה גרמה לנפשה לעוף למקומות אופטימיים יותר, במיוחד כשחוותה אלימות מבעלה לשעבר, שאותו החליטה לעזוב בבת אחת כמו גם את העולם החרדי, יחד עם שלושת ילדיה. זאת לאחר שחששה שהאלימות תגיע גם לילדיה.
היא נאלצה לנקות בתים לפרנסתה, קיבלה סיוע ממחלקת הרווחה ואף נעזרה באנשים טובים וחברים רבים שהכירה בדרך. "המוזיקה עזרה לי לתהליך שעברתי. כשניקיתי בתים הייתי שומעת ברקע מוזיקה משמחת", היא מספרת. בזכות אחד מבעלי הדירות שאותן היא ניקתה וזיהה את הפוטנציאל המקצועי ואת הכישרון הטמונים בה, היא החלה ללמוד תקליטנות ואף למדה ביחד עם הזמרת והמוזיקאית נינט טייב, וצברה חברים רבים בתחום.
מלכה רכשה ציוד מקצועי ואיכותי ועבדה קשה, עד שהצליחה לעלות על גל ההצלחה. היא תקלטה באירועים משפחתיים כמו: בת מצוות ובר מצוות, בריתות, ימי הולדת, מסיבות גיוס, חינות, ערבי חברה וועדי עובדים, השקות ואירועים נוספים. היומן שלה היה מלא באופן קבוע. במקביל החלו להזמין ממנה פלייליסט בהזמנה אישית, אבל אז כאמור פרץ נגיף הקורונה ועולמה השתנה לחלוטין.
לאתר האינטרנט של מלכה שאיר:
https://djmalka.co.il/