מופע מוזיקלי ועסקי בגובה עיניים / אתי יוחנן
דני בן-יעקב, שגייס בהצלחה כספים למופע ייחודי שהתקיים ביום שישי הקרוב באשכול פיס רמת גן,
מגלה מדוע כל אחד יכול למצוא את עצמו באחד מסיפורי מאומניו עליהם הוא מספר במופע שלו
ביום שישי הקרוב, 20.9.19, התקיים בשעות הבוקר באשכול פיס רמת גן מופע ייחודי חדש של דני בן-יעקב בשם: "מופע בגובה עיניים", המבוסס על ספרו המצליח "דלת חדשה נפתחת"... סיפורים מחדר האימון", בו מופיעים סיפורי אימון מרתקים שלו בעזרתם הוא מאפשר לקורא "להיכנס לראשו" ולהבין מה הוא רואה ועל מה הוא חושב במהלך תהליך האימון וכיצד הצליח להציל עסקים רבים.
המופע החדש של בן-יעקב, מאמן אישי ועסקי, מתקיים לאחר שלאחרונה הצליח לגייס כספים בהדסטארט עבור מספר מופעים שלו ובהם: מופע שהתקיים ביום שישי האחרון ומופע שיתקיים ביום שישי הקרוב באשכול פיס רמת גן. המופע נוצר בעקבות הצלחת ספרו של בן-יעקב, וכולל מלבד סיפורים אמיתיים של מאומנים ומאומנות שלו (שפרטיהם האמיתיים לא נחשפים), סודות מחדר האימון והרבה טיפים מעשיים ותובנות לקהל. המופע מתובל בשירים ישראליים ישנים וטובים, המלווים את הסיפורים ומסייעים לקהל להטמיע את התובנות. כך למשל, כשבן-יעקב מספר במופע על אדם שהיה לו נתק עם אביו, הוא מנגן על רקע פלייבק את השיר "אבא" של שלומי שבת עם המילים ברקע.
בן-יעקב, עבור מי מיועד המופע ומדוע הוא נקרא: "מופע בגובה עיניים"?
"לאחר שעברתי על הרבה סיפורים, החלטתי לתת לקהל שיגיע למופע מגוון רחב של מצבים: עסקי, משפחתי, כלכלי, זוגי ואישי, כך שכל אחד יכול למצוא את עצמו בסיפור אחד או יותר וליצור הזדהות עם הסיפור. מהתגובות הרבות שקיבלתי עד כה מקוראי ספרי, בהחלט הצלחתי בכך. המופע נכתב ממש בגובה העיניים, ממש כפי שהרעיון המנחה לספרי היה שלא תהיה בו 'רשימת מכולת' של עשה ואל תעשה או של רשימת משימות. הרצון שלי הוא להראות שהכל אפשרי ולא צריך להתייאש, כי מקסימום זה יצליח. זו גם דרך עבודתי – לדבר עם המאומנים שלי בגובה העיניים. זו שיטה וכמובן דרך לחיים".
דני בן-יעקב מאוד יצירתי – לא רק במופע ובספרו, אלא גם בשיטות האימון שלו. כך למשל, הוא העביר תהליכי אימון על גבי סוסים, בים, בספארי ואפילו בטיול ג'יפים. בין מאומניו: הכומר הראשי של כנסיית הבשורה בנצרת וכל הקהילה של הכנסייה. הוא פעיל מאוד במגזר הערבי, בעיקר בשל אמונתו בדו-קיום היהודי-ערבי. "ראיתי את חוסר היכולת של גברים ונשים מהמגזר הערבי להשתלב במגזר היהודי, ולכן באתי לעזור. אחד המאומנים שלי מהמגזר הערבי הציב לעצמו מטרה, וכיום הוא ראש מועצת כפר מנדה. מאומנת נוספת מתמודדת בבחירות הנוכחיות לכנסת. אימנתי גם גברים ונשים מהמגזר הערבי שהתחילו לעבוד במשרות ממשלתיות נחשבות".ספר בבקשה על סיפורי הצלחה של מאומנים ומאומנות שלך המופיעים במופע החדש.
"אימנתי משפחה עם עסק משפחתי, שבני המשפחה לא דיברו האחר עם השני במשך ארבע שנים, למרות שעבדו ביחד באותו עסק. הצלחתי להביא את בני המשפחה לשיחה ולשותפות. במקרה אחר אימנתי משפחה שהייתה על סף פשיטת רגל, ועשיתי תהליך כלכלי עם הבעל והאישה שאחריו הם התאפסו ואפילו התחילו לחסוך. במקרה נוסף, אימנתי בעל עסק שהיה נמצא בעבודתו 24 שעות – הוא ראה את העסק שלו גם בשעות הלילה באמצעות מסך טלוויזיה שהוצב בחדר השינה שלו ושל אשתו. כיום אדם זה מסיים לעבוד בשעה 17:00, ונהנה מדי יום עם בני משפחתו".
דני בן-יעקב, שמלווה אנשים, חברות וארגונים והעביר עד כה אלפי שעות אימון לעשרות אלפי מאומנים, ארגונים ומוסדות ברחבי ישראל, הוא שותפו של אלון גל בחברת האימון "תות". כיום נחשב בן-יעקב למאמן הוותיק ביותר ב'תות', MASTER COACH, עם ניסיון של מעל ל-19 שנה בכל מקצועות האימון: עסקי משפחתי, כלכלי וכו'. הוא גם מאמן מאמנים ב'תות' ומלמד הכשרות מאמנים באקדמיה.
מגיל 14 הוא הדריך בתנועת הצופים, ואף שימש רכז שבט. בצבא המשיך באופן טבעי כמדריך לתחזוקת מטוסים ומסוקים בבית ספר הטכני של חיל האוויר, שם החל את יזמותו והחלה להתפתח מנהיגותו. בשנת 1995 החל לעבור בענף ביטוח, ולאחר שהקים סוכנות ביטוח, התבקש לעזור לחברת הביטוח בהדרכת הסוכנים. הוא פגש אז את אלון גל, שהיה מדריך ובא אליו עם הרעיון של אימון. "כשאלון גל הקים את 'תות', הוא שאל אותי אם אני רוצה להצטרף ולהיות אחד המובילים בחברה. בהתחלה כשהוא אמר לי אימון, חשבתי שמדובר באימון כושר. רק בשנת 2005, כששודרה בערוץ 2 תוכנית הטלוויזיה 'משפחה חורגת', נכנס לארץ תחום האימון. כך למעשה, אלון גל, שהוא עצמו מאמן ספורט שאימן שחייה, ייסד מקצוע חדש בארץ".
דני בן-יעקב מגלה כי למרות שהוא ואלון גל עובדים באותה שיטה וכמובן מכוונים לתוצאות (תות – ראשי תיבות של תקשורת ותוצאות), יש הבדלים בגישה של כל אחד מהם. "אני ואלון מחפשים שנינו את התכל'ס, אבל לכל אחד יש דרך משלו: אני עסוק במיומנויות רכות תקשורת וביחסי אנוש. גם אני ישיר, אבל הגישה שלי שונה. אנו לא מסכימים על כל דבר, אבל גם עם אשתי אתי אני לא מסכים על הכל. אני ואלון מדברים על בעיות ומלבנים בינינו. לפעמים הוא מקבל את דעתי, ולפעמים אני מקבל את דעתו".
הוא מודה כי "הרצון הזה לצאת החוצה פשוט הגיע אלי יום אחד. כשאני נמצא מול קבוצה של כמה עשרות אנשים אני למעשה על הבמה במשך שלוש שעות ברציפות. אני יודע לשמור על פרטיותי, אבל עדיין חלק גדול מעיסוקי הוא נתינה. המילה 'נתן' נקראת באופן זהה מימין לשמאל ומשמאל לימין, ואני מאמין שמי שנותן גם מקבל. אני חבר בארגון ההתנדבותי 'פועל למען הקהילה', ובמסגרתו אני מחלק למשפחות נזקקות חבילות של מזון בימי חמישי בלילה. אם לאנשים רבים יש נרות כבויים ואילו הנר שלי דולק, אין לי בעיה שכולם יאירו וידליקו ממני אש. הרי האור שלי רק מועצם מכך. המוטו שלי הוא: 'תעשו – מקסימום זה יצליח'".