צילום: ליאת סלע 
השקת הספר ואולי בכל זאת ,ענת גרי לקריף/ חגית מנדרובסקי

אתמול הגעתי בפעם השנייה להשקת ספר בפאב 'סינקופה בר', ברחוב כיאט 5,עיר תחתית חיפה. ההשקה הראשונה הייתה לזכרו של המשורר דוד טובי, עליו השלום, בהנחיית רפי וייכהרט.

עושה רושם כי הקומה השנייה ב'סינקופה בר' נועדה להשקות. 

ולכן שמחתי כשענת גרי לקריף, משוררת, סופרת וצלמת, הזמינה אותי להשקת ספרה 'ואולי בכל זאת' שהתקיימה באותו מקום.

את הערב הנחה שדרן הרדיו מוטי גרנר, בקולו הרדיופוני ובהקראת קטעי קישור מרגשים אשר אפשרו לכותבת הספר לתאר את הרקע לספר, את התהליך שעברה במהלך כתיבתו ובמידה מסוימת גם לתאר את דמותה של סבתה, עליה מבוסס הרומן ההיסטורי שכתבה.

דברי ברכה נשא יו"ר אגודת הסופרים, צביקה ניר ולאחריו נשא דברים נפתלי בלבן, מזכיר אגודת הסופרים בחיפה, וגם קרא משירו המתכתב עם נושא השואה בספר.

עמיקם יסעור, מסאי והוגה דעות, הקריא קטעים מסקירה שכתב על הספר.

בנימה אישית ומרגשת ביותר, דיברה ורד שמואל לקריף, גיסתה של ענת, על סבתא פרידה ז"ל ועל הצורך המשפחתי בהעלאת הזיכרונות על הכתב.

ד"ר נורית צדרבוים, אמנית, משוררת וחוקרת תרבות, היטיבה לתאר את ההבדל בין רומן היסטורי המבוסס על סיפור אמיתי של משפחה לאורך פיסת היסטוריה לבין רומן מומצא לחלוטין, בו הסופר/ת אינם יודעים מה עשוי או עלול להתרחש. היא התמקדה על כשרונה האדיר של ענת גרי לקריף לדייק בתיאורים, לצלם במילותיה פיסות חיים ובכך לרגש ביותר את הקורא/ת ולשתפם בסיפור חיים יוצא דופן ומסעיר.

גם המשוררת גבריאלה, דיברה על הפן האישי שבספר ואף קראה קטע מרגש ממנו המתאר את דמותו של הילד בסיפור, הוא אביה של הסופרת, הנאלץ מכורח הנסיבות להגן על אמו בתקופת המלחמה. גבריאלה הכתירה את הספר בשם 'ספר האהבה הגדול'.

לרגע קט, הבליח חנוך סער, בעל הוצאת האור 'סער' אשר שיווק את הספר לאחרונה בפסטיבל הספרים בפרנקפורט, והחמיא בדרכו הייחודית והמשעשעת לספר ולכותבת.

את הערב ליווה בשירתו ובנגינתו היפה והמרגשת המוסיקאי והמלחין,  משה כהן. משה הלחין שיר יפהפה שכתב סבה של ענת 'בנדי' לסבתה פרידה, הוא גם שר שיר שכתבה ענת והולחן על ידו, ולסיום שר לנו שיר שכתב והלחין בעצמו.

היה זה ערב מרגש ביותר, אשר אפשר היכרות מעמיקה עם הסופרת ועם ספרה, והסיפור שמאחוריו.

 

 

logo בניית אתרים