
אירוע הגיון באיגיון בסלון
ביום רביעי, ה4 למרץ, אירחה המשוררת ומבקרת הספרות חגית בת אליעזר, בשיתוף האתר בכיוון הרוח ערב משעשע, מרתק ומיוחד שנשא את הכותרת-" הגיון ואיגיון".
באירוע נטלו חלק המשוררות מירי סדלובסקי ומאיה זקס וקהל שוחרי התרבות שכמו גופים הקובעים את שדה הכבידה, עיצבו וניווטו את האירוע. מאיה זקס היא הנציגה הבכירה של תופעת "פואטרי סלאם" - מרבה להשתתף ומפיקה את האירועים בבאר שבע. מאיה קוראת את השירים הארוכים הממכרים שלה בעל-פה ומשחקת בנימות-הקול ואף בחיקויי החיות. למאיה רגישות לצירופי-מילים, משחקי צלילים שמתניעים את כתיבת השיר שהולך ונבנה, הולך ומתפתח לאורך רחובות תל-אביב מצפונה לדרומה - איזו עיר חכמה! מירי סדלובסקי נמצאת במקום טוב עכשיו. מקום מצוין: היא נשואה טריה ומתפתחת לקראת התרחבות המשפחה. מהגובה הזה היא מביטה אל שפל עברה שהכתיב לה שירים כנים וכואבים ובו בזמן מורכבים ומחדשים בשפת הרעיונות והתמונות שבהם.
זכינו לנוכחותם של הזוג הספרותי דינה מרקון - מתרגמת מוערכת, עטורת פרסים ואלי אשד - העורך הראשי של מעצמת "יקום תרבות", אשר העשירו את השיח בתובנותיהם התרבותיות-ספרותיות בעלות עומק היסטורי.
התחושה הבולטת באירוע הייתה כי היה שם קשב הדדי, תנופת המחשבה ונגיעות פורימיות.