
הענקת עיטור ספרותי למאיר שלו
ביום שלישי 7 באוקטובר העניק שגריר צרפת בישראל עיטור "אביר במסדר האמנויות והספרות של צרפת" לסופר והעיתונאי מאיר שלו, על מכלול יצירתו הספרותית, אשר זכתה לפרסים רבים ומיצבה אותו כאחד מבכירי הסופרים הישראלים בני זמננו.
קטעים מנאומו של שגריר צרפת בישראל, פטריק מזונאב, אודות מאיר שלו (07.10.2014)
"ציבור הקוראים בצרפת גילה בשנות ה-90' את יצירתך התוססת, המעוגנת בהיסטוריה של ישראל, היסטוריה שההכרות איתה עדיין לוקה בחסר. כל ספר חדש שלך זכה לשבחי הקוראים בצרפת [...] אתה מתעב כל סוג של אידיאולוגיה, ואולי דווקא משום היותך עיתונאי מודע, אתה נזהר מכל שימוש ביצירות הבדיון שלך למטרות פוליטיות".
שגריר צרפת בישראל, פטריק מזונאב ציין גם את הסגנון הייחודי של הסופר, שבספרו רומן רוסי "מחייה בהומור ובליריות, תוך שזירת הטראגי בנלעג, את חיי היומיום של חלוצים אשר גלו מארץ מולדתם אוקראינה [...] למי שמאוהב כמוך במילה ובסיפור טוב, אין כר פורה יותר מאשר ספר הספרים. הענקת לקהל הקוראים הישראלי מסות מפתיעות, הקוראות קריאה מחודשת, מפעימה וחיה, בסיפורי התנ"ך: קריאה משעשעת, שובבה, אך לעולם לא נטולת כבוד."