על חשיבות כיתות אמן תל חי  עם עמנואל קרסובסקי/ ראובן שבת


תל-חי כיתות אמן בינלאומיות לפסנתר לשנת 2024 יתקיימו השנה בתאריכים 4-16 באוגוסט בקונסרבטוריון הישראלי למוסיקה, ע"ש לין ותד אריסון, תל-אביב.
תל חי כתות אמן בינ"ל לפסנתר בניהולו המוסיקלי של פרופ' עמנואל קרסובסקי הן בעלות מוניטין בינלאומי ומהמובילות בתחומן בעולם. בצוות ההוראה מיטב המורים מהחשובים והידועים בארץ ובעולם.


השנה יגיעו לכיתות האמן שני מורים אורחים מיוחדים, שינגנו רסיטלים לקהל הרחב.
אלכסנדר גבריליוק (אוסטרליה) - זוכה פרס ראשון בתחרות רובינשטיין, פרס ראשון בתחרות הורוביץ ופרס ראשון תחרות הממטסו. גבריליוק מופיע כסולן עם התזמורות הגדולות בעולם לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית וגדולי המנצחים.
הוא ייתן כתת אמן וקונצרט מיוחד לזכרה של פנינה זלצמן וכן ושיעורים לתלמידים מצטיינים.



אילייה שמוקלר (ישראל) - זוכה בפרס ראשון בתחרויות רבות, הגיע לגמר תחרות ואן קלייבורן בשנת 2022 וזכה בחודש יוני 2024 בפרס הראשון,בפרס מוצארט, בפרס חביב הקהל ופרסים נוספים בתחרות גזה אנדה בשוויץ. ייתן כתת אמן וקונצרט לזכרו של דימטרי בשקירוב מגדולי הפדגוגים לפסנתר בעולם שהיה חלק בלתי נפרד ומשמעותי מכיתות האמן.

בנוסף ישתתף השנה שוב גיא מינטוס בכיתת אילתור מיוחדת.  

להלן האירועים הבולטים:

 

6.8.24, יום שלישי, 20:00 – ערב לזכרו של דימיטרי בשקירובאילייה שמוקלר, זוכה התחרות הבינלאומית ע"ש גזה אנדה בשוויץ (יוני 2024) .

9.8.24, יום שישי, 9:00 – שלב גמר אודיציות הקונצ'רטו לשנת 2024

10.8.24, יום שבת, 20:00 – קונצרט סדנת האימפרוביזציה בהנחייתו של גיא מינטוס והשתתפותו לצד משתתפי הסדנה.

13.8.24, יום שלישי, 20:00 – ערב לזיכרה של הפסנתרנית, ילידת ויקירת העיר תל אביב - פנינה זלצמן בהשתתפות הפסנתרן אלכסנדר גבריליוק (זוכה פרס ראשון בתחרות רובינשטיין) וזוכה פרס פנינה זלצמן לשנת 2024 מבין פסנתרני כיתות תל חי.

15.8.24, יום חמישי, 20:00 – קונצרט סיום חגיגי בהשתתפות פסנתרנים מצטיינים מהקורס

16.8.24, יום שישי, 11:00 – קונצרט סיום:  תזמורת סימפונט רעננה עם סולנים תלמידים מצטיינים ב 3 קונצ'רטי לפסנתר

* המשתתפים ייבחרו באודיציות
השנה ישתתפו בכיתות האמן תלמידים מדרום אפריקה, שוויץ (ויקטוריה דבוז'ק נצר למלחין דבוז'ק), גרמניה, יפן וארצות הברית. כמחצית מהמשתתפים הם תלמידים צעירים מצטיינים -  
העתודה המוזיקלית של הפסנתרנים בישראל.
במהלך כתות האמן מעבירים המורים בכל יום שיעורים פרטיים לפסנתרנים הצעירים, בין השעות 09:00-13:00. מדי יום בשעה 16:00 מתקיימת כיתת אמן של אחד המורים ובכל ערב ב-20:00  קונצרט בהשתתפות הפסנתרנים הצעירים או קונצרט מיוחד בהשתתפות מורים ואמנים אורחים (פירוט מצורף בסוף).
בנוסף יתקיים קורס דואו פסנתרנים בהובלת יובל אדמוני וטמי קנאזאווה (ישראל/יפן)

 

כבכל שנה, יתקיימו סדנאות נוספות לצד שיעורי הפסנתר הרציפים:

סדנת השיר האמנותי בהובלת עידו אריאל (ישראל) ובהשתתפות זמרי אופרה
וסדנת האלתור בהובלת גיא מינטוס.



קונצרטים פומביים לכל אחת מהסדנאות יתקיימו לאורך כיתות האמן.
למעט הקונצרטים המיוחדים, שאר האירועים פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום.

השנה ילמדו ויתנו כיתות אמן : עמנואל קרסובסקי (ישראל), אבירם ריכרט (ישראל / דרום קוריאה) , מסימיליאנו פראטי (איטליה) , *אסף זהר (ישראל) * דרור זמל (ישראל) , *יוסי רשף (ישראל/ברלין)  טאמי קנאזאווה ויובל אדמוני – מורים לדואו פסנתרים, * עידו אריאל - סדנת שיר, יוני פרחי 


שוחחנו עם המנהל המוזיקלי עמנואל קרסובסקי

חשיבות המונח והעשיה של כיתת אמן, מה הם בעיניך ?

כיתות אמן בינלאומיות לפסנתר תל-חי נוסדו לפני 33 שנים כהיענות לצורך להביא לפסנתרנים צעירים מוכשרים בארץ את ההישגים, האווירה והפעילות של הפסנתרנות העולמית -- ולו לפרק זמן קצר יחסית כל שנה;  לאפשר להרחיב אופקים, להכיר מורים-אמנים מהחשובים בעולם ולעבוד במחיצתם של עמיתיהם ממדינות שונות, לעיין באותן סוגיות, להתמודד עם אותן בעיות.  המציאות מוכיחה כי התנסות כזאת הנה חשובה מאוד להתפתחות וצמיחה של האמן הצעיר המוכשר. למדתי זאת מניסיוני, וכאמור בתחילת העשור האחרון של מאה הקודמת, גב' מרינה בונדרנקו ז"ל, אני ועוד ידידים חשבנו כי רמת הפסנתרנים כאן מצדיקה ייסוד ארוע שנתי כזה אצלנו.  כיתות אמן ופסטיבלים נפוצים מאוד בעולם בעת חופשת קיץ. לשמחתנו וגאוותינו כיתות אמן תל חי רכשו מוניטין כבין הטובות בתחום.  תודתנו עמוקה לגב' שרה להט, היו"ר של תל חי, על התמיכה ומסירות יוצאת מהכלל לרעיון.


 מה מיוחד השנה בכיתות האמן:

השנה, מסיבות מובנות, התלבטנו רבות מה לעשות. החלטנו לא לוותר ולקיים את הכתות על אף הכל.  ברור היה שמבחינת המורים והפסנתרנים הצעירים מחו"ל, הנוכחות תהיה קטנה יותר.  כמו-כן העברנו את מיקום הסדנה משדה בוקר בנגב לתל אביב. וסיכום המצב לרגע זה כלל לא רע:  יש מורה מאיטליה -- מאסימיליאנו פרטי, ידיד תל חי מובהק,  שני מורים ישראלים החיים בחו"ל ומצליחים מאוד, ואף כמה תלמידים מהעולם הגדול, כולל דרום אפריקה, גרמניה, ארה"ב ושוויץ. השנה פתחנו דלת גם לפסנתרנים צעירים יותר. כולנו תקווה שעבורם תהיה זאת חוויה חשובה.

כבכל שנה נקיים קונצרט לזכרה של פנינה זלצמן שלימדה בתל חי שנים רבות והייתה אהובה ונערצת על כולם; אמן אורח בערב לזכרה של פנינה יהיה אלכסנדר גבריליוק מאוסטרליה, זוכה בפרס ראשון בתחרות רובינשטיין בתל אביב (פנינה זלצמן הייתה בחבר השופטים שהעניק לו את הפרס).  כמו כן נקיים ערב לזכרו של הפסנתרן הרוסי דגול דמיטרי בשקירוב שלימד בתל חי במסירות יוצאת דופן.  אמן האורח בקונצרט זה יהיה איליה שמוקלר, אשר בחודש יוני האחרון זכה בפרס ראשון בתחרות בינלאומית לפסנתר ע"ש גזה אנדה בשוויץ. איליה הוא מעין "נכד מוזיקלי" של בשקירוב -- הוא משתלם בארה"ב אצל תלמידו של בשקירוב.  איליה, כעת אזרח  ישראל, נולד וגדל במוסקבה. שני אורחים מיוחדים אלו גם יתנו כיתת אמן. רסיטל מעניין נוסף הוא של גיא מינטוס, פסנתרן מלחין ומחנך עטור פרסים המשלב ביצירתו מוסיקת ג'אז, מוסיקת עולם ומוסיקה מודרנית. מינטוס חוזר גם השנה לתת סדנת אילתור והרסיטל איתו ועם התלמידים שלו מעורר תמיד עניין.

נסיים את כיתות האמן בקונצרט עם סימפונט רעננה, שבו ינוגנו 3 קונצ'רטי על ידי תלמידים שהשתתפו באודיציות.

 

מי הם שלושת היוצרים המוזיקליים הכי אהובים בעיניך ומדוע?   

שוברט, ברהמס ומנדלסון.  בזכות הרגש וחכמה שיצירותיהם מקרינות בשפע בלתי רגיל.

 

אם היית שנה לאי בודד, איזה שלוש יצירות עולמיות היית לוקח איתך ומדוע? 

  שלוש יצירות מאת רק מוצרט. מגרש את הדיכאון תמיד.

 

 

 

לפרטים וכרטיסים https://www.icm.org.il/event/

רכישת כרטיסים 03-5466228

logo בניית אתרים