הקונצרט תפילה- התזמורת הקאמרית תל אביב / ורדה שפין גרוס
קונצרט של התזמורת הקאמרית.
אילן וולקוב מנצח
שי ווֹזְנֶר פסנתר
אילן וולקוב, מהבולטים במנצחים הצעירים של ישראל, יליד 1976, החל לנגן בכינור ובפסנתר בהיותו בן שש. את הכשרתו הראשונית בניצוח קיבל ממאסטרו מנדי רודן באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, המשיך בלימודיו באקדמיה המלכותית למוזיקה בלונדון ובגיל 19 מונה למנצח צעיר באנגליה ומאז הוא מנצח על תזמורות ומנהל מוזיקלי בכל רחבי הגלובוס, וכשהוא עומד על דוכן המנצחים הוא מלהיב וחייכן.
שי ווֹזנֶר פסנתר- פסנתרן ישראלי בינלאומי, יליד 1976,בוגר האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בתל אביב, השתלם בניו יורק וזכה בפרסים בי'נל . ניגן תחת שרביטם של זובין מהטה, דניאל בירנבוים טורטליה ואחרים, והופיע בסדרת קונצרטים קאמריים בארה'ב ובסין עם הכנר פנחס צוקרמן והצ'לנית אמנדה פורסיית'.
צבי אבני (1927)תפילה לתזמורת וכלי קשת
צבי אבני, מבכירי הקומפוזיטורים הישראלים, נולד בגרמניה ועלה ארצה ב-1935. אחרי שלימד עצמו לנגן בכמה כלים, החל בלימודי מוזיקה מסודרים, וכרבע מאה לימד קומפוזיציה, תיאוריה ומוזיקה אלקטרונית באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים.
אבני הלחין יצירות תזמורתיות, קאמריות ולכלֵי סולו, מוזיקה קולית, מקהלתית ואלקטרונית ויצירות לבלט ולסרטים. הוא כיהן כיו"ר איגוד הקומפוזיטורים בישראל, וזכה בפרסים חשובים בארץ ובעולם.
ביצירה תפילה לתזמורת וכלי קשת שלושה פרקים : רוח תפילה מהורהרת שוֹרה על הפרק הראשון והשלישי ובתווך גוברת התנועה, והתפילה הופכת למחול נלהב. היצירה מסתיימת בפיאניסימו המביע רוגע והשלמה.
יאן וצלב ווֹז'ישֶק –(1791-1825) מלחין צ'כי שקדם למלחינים צ'כים ידועים כגון סמטנה, דבוז'אק ולמרות שהוא כלל ,או כמעט, לא ידוע התזמורת בחרה לנגן את הסימפוניה היחידה שכתב, מרתקת ועוצמתית.
יאן וצלב ווז'ישק הלחין את הסימפוניה ב 1821 , בן 30 ונפטר משחפת בגיל 34.
היצירה תוססת ברובה ואופטימית ומשרה שמחה, רננה ומרנינה.
וכאן המקום להביע הערכה לתזמורת שחשפה אותנו למלחין צ'כי לא ידוע, אך מלהיב.
בטהובן קונצ'רטו לפסנתר ולתזמורת מס' 3
בטהובן היה הסולן בביצוע הבכורה של הקונצ'רטו באפריל 1803 בוינה, וגאונותו בהלחנה והיותו כוכב זוהר בשמי המוסיקה הקלאסית מזדקרת לעין ולאוזן גם כאן.
לאחר פתיחה מטלטלת של התזמורת מופיעה מנגינת הפסנתר חרש, חרש, נגינה לירית וענוגה, רומנטית, היכולה להישמע כבקשה רכה או כתפילה, ולסיום הפסנתר פותח ברונדו צועני מקפיץ ריקודִי ומרומם נפש.
שי ווזנר הפסנתרן עלה להדרן והפליא לנגן את 'המלודיה ההונגרית של שוברט'.
מילה אישית לסיום.
הרחבה של מוזיאון תל אביב והקאמרי והאופרה 'עושָה לי' 'לינקולן סנטר', ניו יורק, עם כל הצניעות של תל אביבית שבויה.. זוהי רחבה שכוללת, מוזאון, אולם קונצרטים, אולם אופרה, תערוכות, ספריה עירונית, סלון תרבות לארועים, אולמות תיאטרון, ומרחב להפגנות..
אחרי הקונצרט ,ברחבת ה"לינקולן סנטר" שלי ,פגשנו אותם, המנצח והפסנתרן, שני צברים בינלאומיים צעירים ומצליחים בעולם המוסיקה, הולכים יחד ורוחם טובה עליהם. כשביקשתי לצלמם הם התחבקו .לא בטוח שבלינקולן סנטר האמיתי זה יכול לקרות, המגע האנושי החם והפשוט, בינם לבין עצמם ובינינו. ואולי כן.