אצוקו איצ'יקאווה בגלריה מוז"א/ מארי רוזנבלום
במוזיאון ארץ ישראל מתקיימות עתה שלוש תערוכות שונות.
שלוש זוויות הסתכלות על המציאות, שלוש מראות שמוצבות בפנינו, ומשקפות אתגרים, קושי, מציאות חיים שצריך לתקן.
- "כבר אין לנו עתיד", תערוכה של 11 אמניות אוקראיניות שמספרות בתמונותיהן, ציוריהן ואומנותן את הסיפור הנשי והייחודי של המלחמה באוקראינה.
-"עדות מקומית", תערוכת צילומי העיתונות השנתית שמשקפת בעיניים לא מפולטרות את כל מה שקורה, קרה ויקרה אצלנו במדינה. כול זאת ללא מלים.
- 1200 מעלות צלסיוס , האמנית הרב תחומית אצוקו איצ'יקאווה מציגה דרך אמנות זכוכית, מייצבים ומיצגי וידאו שאלות מטרידות על ההשלכות הסביבתיות ההרסניות שגורם השימוש באנרגיה גרעינית בעקבות האסון בפוקושימה.
לא תמיד המבט הוא נעים או נוח, אבל תמיד חשוב.
אצוקו איצ'יקאווה גדלה ביפן ופועלת בארה"ב ב-30 השנים האחרונות. איצ'יקאווה מבקשת לעורר מודעות להשלכות הסביבתיות ההרסניות שנגרם עקב השימוש באנרגיה גרעינית.
1200°C היא הטמפרטורה שבה פסולת רדיואקטיבית הופכת לזכוכית אטומה ויציבה.
במסגרת העונה הבינלאומית במוז"א, ביתן הזכוכית מארח עבודות נבחרות של האמנית הרב־תחומית, אצוקו איצ'יקאווה, השופכות אור על תפקידה של הזכוכית בעידן הנוכחי. כחומר עתיק ומודרני הזכוכית ממשיכה לסלול דרכים חדשות לעבוד עמה ולחשוב באמצעותה. כיום הזכוכית מתגלה כאמצעי למתן פתרונות ברי־קיימא לזיהום סביבתי הנובע מפעילות אנושית.
אצוקו איצ'יקאווה (נ' 1963, טוקיו) החלה את דרכה האמנותית במדיום הזכוכית, לאחר שעבדה בסטודיו של דייל צ'יהולי בסיאטל.
גיבשה את שפתה האמנותית שכוללת רישום, פיסול, מיצב, מיצג, וידאו ושירה. אף שחייה נטועים באמריקה מזה כשלושים שנה, אמנותה ניזונה מיפן מולדתה.
רישום האש (פירוגרף) שמוצג בלב הביתן, המאזכר קליגרפיה יפנית, מייצג את יצירתה המוקדמת שמתאפיינת בשימוש בחומרים חמקמקים כמו אש, ונדיפים כמו מים, דרכם היא מנציחה מפגש חומרי, רגעי וחולף.
האסון הגרעיני בפוקושימה הוא שמה של סדרת אירועים תאונתיים שאירעו בתחנת הכוח הגרעינית פוקושימה. ביפן, כתוצאה מנזקי רעידת האדמה
.
בשעות ובימים שחלפו בעת התאונה, הותכו לחלוטין שלושה כורים גרעיניים כתוצאה מן החום האדיר שנוצר בהם.
.
החומר הרדיו אקטיבי אף חדר לקרקע ולמי האוקיינוס השקט..
פעולת טיהור האזורים המזוהמים סביב הכורים, והפסקה כוללת של פעולתם, תיקח עוד עשרות שנים.
בעקבות האסון הגרעיני שהתרחש בפוקושימה בשנת 2011, איצ'יקאווה מבקשת לעורר באמצעות אמנות ופעילות חברתית, מודעות להשלכות הסביבתיות ההרסניות שגורם השימוש באנרגיה גרעינית.
עבודות הווידאו ומיצב כדורי הזכוכית-אורניום שמוצגים בחדר ההקרנה, שייכים לגוף עבודות שנוצר בתגובה לאסון זה.
בעבודות אלה יוצקת איצ'יקאווה איכויות ליריות לתכנים טרגיים מאסון שהשפעתו כאמור, תימשך עוד שנים רבות.
שם הסדרה VITRIFIED, שאול מטכנולוגיה שפותחה ב־1980 שבאמצעותה ניתן לנטרל פסולת רדיואקטיבית רעילה על ידי לכידתה בתוך זכוכית לוהטת. בעיניי איצ'יקווה תהליך זה מגלם את תכונותיה הייחודיות של הזכוכית, הן כמדיום לביטוי אמנותי והן כנושאת מסר של תקווה וריפוי.
כיצד חומר שקוף, נעים למגע ולמראה כמו זכוכית, המיצג הופך לסמל למציאות מאיימת מעניק תקווה לעתיד טוב יותר.
.זוהי בדיוק מהות המיצג החדש שמוצג בביתן הזכוכית בימים אלו