תערוכת 'טבע האדם' במכון הרומני לתרבות/ ורדה שפין גרוס

תערוכה משותפת של שתי אמניות:

כריסטינה צ'אופלה, Cristina Cioplea

גילה מילר  Gila Miller

שיתוף פעולה רומני ישראלי,  כשהחיבור שנוצר בין 2 האמניות מפתיע, חוצה עולמות ומשתלב תוך שימוש בטכניקות יצירה המשלימות זו את זו.

אוצר התערוכה : רוני ראובן.

האמניות הכירו ברומניה, לפני כ 4 שנים,  במסגרת משלחות אמנים והופתעו מהדמיון הרב בטכניקות עבודתן, החליטו לשתף פעולה אמנותית, שהניב עד היום תערוכה משותפת בארץ, בסדנה לאמנות ביבנה, כיום במכון הרומני לתרבות ובעתיד הקרוב ברומניה.

התערוכה מכילה כ- 30 עבודות עשויות בטכניקה מעורבת, בעיקר שימוש בחומרי טקסטיל ובהדפס, ומהווה דו שיח חזותי והרמוני בין שתי אמניות, על הקיום, על טבע האדם.

 כריסטינה צ'אופלה, מתגוררת ועובדת בטרגו ז'יו, רומניה, הינה בוגרת הפקולטה לאמנויות ולעיצוב של אוניברסיטת "ווסט" בטימישווארה, בעלת תואר שני באמנות חזותית, והציגה במספר רב של תערוכות אישיות וקבוצתיות ברומניה ובארצות אחרות.

בעבודותיה נראית התרפקות על מסורת האמנות המקומית ברומניה, על המפגש בין הווה לעבר וחזרה  לשורשים. כך למשל 2 השמלות התלויות בתערוכה, זו לצד זו,  לבנה ושחורה, הלבנה מיצגת את סבתה, כך אמרה לי, את האור והפשטות בעבר והשחורה מיצגת את עצמה, את כריסטינה, ולדבריה השחור הוא קָאוטי, הוא ההווה.

גילה מילר בוגרת אוניברסיטת חיפה באמנויות ותואר שני במדעי היהדות ובאמנות יהודית. השתתפה בתערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות בישראל רומניה וארצות אחרות,

גילה מילר בעבודותיה משתמשת בשכבות של בדים וחוטים ופסוקים רקומים, וזה המקום להזכיר את אומנות ה CRAFT, האומנות השימושית, שהיא דיאלוג עם חומרים כלים ופעולות, דיאלוג בין הטבעי והגולמי, האנושי המלאכותי והסינתטי.

רוני ראובן , האוצר, אומר כי הקראפט הוא אמנם אמנות  שימושית אך עם אמירה אמנותית. שימוש בסריגה, ריקמה, תפירה, בדים, קולאז'ים של בדים, צמר, וחומרים יומיומיים אחרים שהאמנות עושה בהם שימוש. לדבריו בעבר התיחסו לזה כאוּמנות והיום זוהי אומנות צרופה. וככזו גם הוצגה בביאנלה האחרונה בונציה, (ובדרך כלל מזוהה עם אמנות נשית).

 

תערוכה מסקרנת מעניינת ומהנה.

 

גלריה של המכון הרומני לתרבות- שד' שאול המלך 8, קומה 6 בית אמות משפט

שעות פתיחה שני-שישי,   10.00-16.00

עד 4.1.23

logo בניית אתרים