אירוע השקת הספר מעבר לגבעות החשופות מיכל דורון בבית הסופר/ דין לביא
ביום רביעי ה22 ליוני 2022 בערב, באולם גדוש מפה אל פה, בבית הסופר של אגודת הסופרים העברים. הושק ספרה של הסופרת, המשוררת והגרפולוגית, מיכל דורון, "מעבר לגבעת החשופות" בהוצ' חדרים. ספרה של דורון הכולל סיפורים קצרים ויצא בסיוע קרן אקו"ם לקידום היוצר והיצירה הישראלית, זכה לשבחים ולהתעניינות רבה בשל מקוריותו וכתיבתה הסוחפת ומעלה עולמות חשופים מנקודת מבט פסיכולוגית והבנה לרבדי נפשו של האדם. הסיפורים מכילים תכנים על שיגעון, אהבה בלתי אפשרית, כמיהה לשקט נפשי מצבים טראגיים, וחיפוש אחר אושר. את הערב הנחתה והובילה במיומנות בחינניות ובמקצועיות רבה, הסופרת והמשוררת ציפי שחרור שכתבה מאמר מקיף על ספרה של דורון שיפורסם באתר יקום תרבות.
הסופרת אדיבה גפן, סגנית יו"ר אגודת הסופרים העברים ויו"ר מכון גנזים של אגודת הסופרים העברים בירכה בשם אגודת הסופרים את הערב וברוב חכמה ובאלגנטיות נשאה דבריה על הספר. היא שיבחה את עיני הרנטגן של מיכל דורון כסופרת שהיטיבה לבחון את מרכיבי הנפש של הגיבורים. אדיבה גפן דיברה על הסיפור הקצר כלכידת רגע ולדבריה נדרשת אמנות כדי לטוות סיפור מהודק ומעניין כדי להתחבר לגיבור המפציע לכמה עמודים בלבד. היא תיארה את הספר כפסיפס אנושי מגוון מלא צבעים. לדבריה הספר לא עושה לנו הנחות ומיכל לוקחת אותנו למסע לא קל ברחובות ברזל ריקים וארוכים כמו שכתב אלתרמן, ועושה את הבלתי אפשרי ופותחת מעוף בעיניה הרגישות לאנשים המסתתרים שם.
פרופ' חיים דותן משורר, איש חינוך מהפכני ואדריכל עם שם עולמי, קרא שני קטעים מספרה של מיכל דורון. הלא מודע על הבמה, וקטעים ממטה הקסמים,
דותן הטעים את הקריאה עד כי הקהל ישב מרותק ונרגש לכל תו וצליל בקול ובטון ונראה כי המסר בטקסט עבר עד דק בקריאתו.
פרופ' מירון ח. איזקסון משורר סופר וחוקר ספרות, ראש המחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בר אילן, דיבר על המסר והזיקוק בסיפור הקצר. לדבריו מיכל דורון היטיבה לתאר את הסיפורים בצורה חדה כמו גם ניתוחיה הגרפולוגיים. הוא נתן לדוגמה את הסיפור רינה משיכון ל', כדמות המתמודדת עם קונפליקט ונשאלת שאלה שם גם בהיבטים מוסריים משפחתיים. בדבריו התייחס לדמויות בסיפורים ולד.נ. א שלהן. הוא התייחס לשאלה בדבר המורכבות שלהן וציין את יכולת הניתוח הפסיכולוגית של מיכל הסופרת במקביל למיכל הגרפולוגית. הוא התייחס לשאלה כמה אדם מכיר את הסביבה ואת עצמו : שאלה מורכבת עמה מתמודדת באומץ ובחמלה דורון בסיפוריה. הוא ציין שהסיפורים למרות מורכבותם והסיטואציות שאינן קלות עבור הדמויות בסיפורים קיימת חמלה רבה בסיפורים של דורון כלפי הדמויות ורגישות רבה.
המלחין והזמר יוסי יגילי, ביצע שלושה שירים שהלחין במהלך הערב למילים של מיכל דורון מספרי השירה שלה- "מכון הכושר של הנשמות", "זעקת ההמונים השקטים", ו"אלו החיים". יגילי המיס את הקהל בצלילי הפסנתר וקולו המיוחד וידע להלחין את הטקסט של דורון בצורה נכונה והרמונית.
אלונה דורון יוטויוברית ותלמידת תיכון מצטיינת קראה חלק מספרה של מיכל דורון המלכה ועשתה זאת בצורה נבונה וחיננית.
איתמר דורון, יזם עסקי עולה, ותלמיד תיכון מצטיין, קרא חלק מספרה, אור צורב והעביר זאת לקהל בצורה חכמה ומרגשת.
אלונה דורון ואיתמר דורון הם אחייניה של מיכל דורון.
האמן הצייר והפסל הבינלאומי דויד גרשטיין שציורו מעטר את כריכת הספר, עלה על הבמה וסיפר על תהליך הציור שלו, על הקונספט בבחירת הציור ומה ראה כשצייר את הציור על העטיפה. לדבריו גם הוא סופר הוא מספר סיפור לא במילים אלא בצבעים ובצורות. עולם האמנות שינה את פניו וכיום כל אמן אומר את דבריו. והוא מספר סיפור. ולכן הוא התחבר לסיפורים של מיכל דורו. הוא מתחיל ברישום ועדיין אינו יודע מה יתחיל לצייר.
הציור על כריכת הספר לדברי מיכל דורון, שבה אותה מהרגע הראשון, היא חשה חיבור עז כאילו כדבריה קרא את התכנים הצייר אך לא כך היה הדבר. הייתה הלימה בין שני סוגי האמנויות הללו ללא קריאת התוכן אלא הידברות ודיאלוג ללא מלים.
ד"ר חלי אברהם איתן משוררת, סופרת וחוקרת ספרות מייסדת כתב העת ,שבילים", פתחה בשיר של מיכל דורון "רשת אדומה" מתוך שיר שהיא פרסמה בעיתון שבילים, בשיר זה היא הביאה את מוטיב המלבוש ואת יסוד הנפש אברהם איתן ניתחה בצורה מרשימה ומעמיקה את סיפרה של דורון במוטיבים של מלבושים שונים. חצאיות הפליסה של דורותי, מלבושי הפחדים, ושמלות והמלבושים בסיפור המלכה אותה קראה אלונה דורון בתחילת הערב, היא התייחסה בין השאר לסיפורים "חמדה", "דירת המסתור" ו"נעלי לק אדומות". ד"ר חלי אברהם איתן חשפה את מורכבות הדמויות ואת הטראגיות שלהן בסוף הסיפורים בד בבד עם יכולת הניתוח והאינטליגנציה שלהן. היא הביאה מפאת קוצר הזמן חלק קטן ממאמר רחב היקף שכתבה על יצירתה של דורון שיפורסם בכתב עת ספרותי מכובד.
דליס, משוררת, סופרת ומבקרת תרבות, ראיינה את מיכל דורון בחכמה וברגישות, שאלה את מיכל על הקונספט של הספר, על הדמויות המורכבות ועל תחילת הספר. דורון הסבירה בין השאר שבחרה לפתוח ב"לא מודע על הבמה", בתור אישה שהולכת שנים לפסיכו אנליזה ומנהלת דו שיח עם הלא מודע. היא חפצה לתת לו במה. לשיטתה לכולנו יש חלקים רבים בנפשנו של עצב, כעס, שימחה, דיכאון, אושר הרס עצמי, פריצת גבולות נטייה להתמכרות ולשיגעון , לכן כולנו נמצא את עצמנו במידה מסוימת בדמויות גם המוקצנות.
בסוף הערב הודתה מיכל דורון לכולם בהתרגשות רבה לצלילי המוסיקה הנפלאים. היה ערב מרתק ומרגש ביותר.