היום הבינלאומי לזכר קורבנות השואה במרכז הישראלי לסיינטולוגיה/ ספי פישלר
ה-27 לינואר, יום שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ על-ידי הצבא הרוסי ב-1945, נבחר ב-2005 פה אחד על-ידי המועצה הכללית של האומות המאוחדות כ"יום השואה הבינלאומי", או בשמו המדוייק יותר ״יום הזכרון הבינלאומי לקורבנות השואה״.
כבר יותר מחמישים שנים שארגון CCHR (ועדת האזרחים לזכויות האדם – Citizens Commission on Human Rights, מיסודה של תנועת הסיינטולוגיה והפסיכיאטר פרופסור תומאס סזאס) מצביע על הפשעים שבוצעו בשם הרפואה על-ידי הפסיכיאטריה הנאצית, ועל הפושעים שביצעו אותם. דבר זה מה הופך את CCHR לאחד מהארגונים הראשונים בעולם שהעלו מודעות לנושא הזה עוד בתקופה שהוא הושתק על-ידי ממסד פסיכיאטרי שבראשו עדיין עמדו אותם פושעים שחמקו מעונש. משנות השמונים ואילך חומת השתיקה החלה להתפורר והנושא הפך לנושא ״חם״ שזכה להתמקדות גוברת והולכת, והיום הנושא נמצא במרכז העניין של המחקר האקדמי.
לפיכך, CCHR ציין השנה את היום הבינלאומי לזכר קורבנות השואה בהקשר של חקר השואה מנקודת המבט של גזענות מדעית: תורת ״היגיינת הגזע״, אחד מהגורמים בעקיפין לשואה, אשר הביאה במישרין לרצח ההמוני השיטתי הראשון של השלטון הנאצי במסגרתו נרצחו 300,000 אנשים עם מוגבלויות בתאי גזים, על-ידי הרעלה או הרעבה, רובם המכריע כאלה שתויגו (בצדק או שלא בצדק) כבעלי הפרעות נפשיות או אושפזו במחלקות ובתי חולים פסיכיאטריים. יש לציין כי תכנית "המתת החסד" הנאצית של ה"לא ראויים לחיים" החלה יותר משנה לפני תחילת ״הפתרון הסופי של בעיית היהודים״.
בין הדוברים היה מר יגאל כהן, מנכ״ל מוזיאון השואה של בית לוחמי הגטאות, אשר דיבר על התערוכה ״רפואה קטלנית״ שהמוזיאון מארח מאז 2015. התערוכה, הסוקרת את תכנית העיקור הכפוי, "תכנית המתת החסד" והניסויים בכפייה שבוצעו על-ידי הרופאים הנאצים, אירחה כבר אלפי סטודנטים לרפואה, פסיכיאטריה ומשפטים, ואת הציבור הרחב בכללותו, ומכוונת ללקחים שניתן להפיק מהזוועות לימינו אנו.
באירוע נכחו כמאה אורחים אשר כתבו בין השאר :
- ״מדהים ממש. נתונים שכולם צריכים״
- ״מאוד חשוב, נתונים חשובים, אורחים מעניינים״
- ״ידע חשוב ומרתק, הארוע היה בנוי טוב״
- ״מרתק - חשף נקודות מבט חדשות על הנושא וזה העשיר את הידע שלי״
- ״זה היה ארוע חשוב מאוד. מאוד מעניין ושינה לי את הבנה של מי התחיל את תורת הגזע״
- ״למרות הנושא הטעון הארוע התרכז בהקניית ידע ובחשיפת אמיתות בצורה יסודית ועניינית״
- ״המרצים היו מאוד חדשניים בגישה והעשירו את הידע שלי בנושא״
לפרטים נוספים ניתן לראות את הסרט "עידן הפחד" באתר עמותת מגן לזכויות אנוש או לפנות במייל ל- contact@cchr.org.il