צילום: אמנדה רואן
לקראת פסטיבל הצילום הבינלאומי ה-9 PHOTO IS: RAEL /ענת קון-אמן
פסטיבל הצילום הבינלאומי 2021, יתקיים זו השנה התשיעית, בין 17-27 בנובמבר, והפעם במרכז דניאל לחתירה בפארק הירקון, תל אביב.
הפסטיבל הינו חגיגה של מגוון נושאי צילום ויוצגו בו 90 תערוכות שונות בשילוב פעילות רב-תחומית כגון מחול, פרפורמנס, וידאו-ארט, מוזיקה ועוד.
זו השנה השניה בה מוצגות מרבית התערוכות תחת כיפת השמיים. 15 תערוכות יתקיימו בחללים הסגורים של מרכז דניאל לחתירה.
הנושא לשנה זו הינו 'נקודת מפגש'. מלבד העבודות העוסקות בנושא, מספק הפסטיבל עצמו סוגי מפגשים שונים: בין מאות צלמים ישראליים ומהעולם, הקהל לעבודות, האמנים לקהל, בין רעיונות ונושאים חברתיים-פוליטיים-אמנותיים ועוד.
בפסטיבל מוצגות תערוכות אישיות וקבוצתיות של צלמים מקצועיים, לצד צילומים של משתתפים מקהילות שונות בארץ, בדגש על קהילות מוחלשות כגון, נערות בדואיות, נוער בסיכון, נשים בסיכון, מכורים נקיים, קשישים, ילדים על הספקטרום ועוד. הצילומים המוצגים הינם פרי פעילות חברתית מתמשכת ומבורכת המתקיימת מטעם הפסטיבל לאורך השנה כולה, במהלכה מגיעים צלמים מקצועיים לקהילה ומנחים את המשתתפים כיצד להשתמש בשפת הצילום בכדי לתעד חייהם ולהביע את השקפת עולמם.
"זכותו של כל אחד להשמיע את קולו", אומר אייל לנדסמן, מייסדו ומנהלו האמנותי של הפסטיבל. "העמותה העומדת מאחורי הפסטיבל מבקשת לקדם נושאים חברתיים בכדי להפוך את החברה לטובה יותר. במידה מסויימת ניתן לומר, שאם בעבר היה זה פסטיבל צילום שעסק בפעילות חברתית, הרי שהיום זהו ארגון חברתי שעושה פסטיבל צילום".
בתערוכה הקבוצתית של 'עמותת הלל', מוצג באמצעות הצילומים מפגש בין תפיסות עולם ואורחות חיים, וכן עם הקשיים הקיומיים והנפשיים המאתגרים את ה'יוצאים בשאלה' להם מסייעת העמותה. אחת המשתתפות, בינה ברוש (ברויט), שגדלה בבית חרדי, וכיום עוסקת ב'פיטנס' ומתעתדת לייצג את ישראל בתחרות העולמית של "מיס ביקיני" העולמי, מבקשת לשמש השראה לאחרים לחיות את חייהם בדרך שהם מאמינים בה.
בתערוכה של זוכי 'קול קורא', מוצגות עבודותיהם של 20 צלמים, הבוחנים את הנושא המאגד מנקודות מבט ייחודיות. העבודות נבחרו מבין 840 גופי עבודה שנשלחו למעלה מ-50 מדינות.
בתערוכה "דו-קיום בצילום", מוצגים צילומי שלושת הזוכים בתחרות שהתקיימה לאחר ההתנגשות האלימה במהומות שפרצו בערים המעורבות בישראל במאי 2021. הצילומים מתעדים קיטוב וזעם אך גם ביטויים של חמלה ואפשרות לשיח.
צילום: מנדי ברקר
בין הצלמים המציגים תערוכות יחיד בפסטיבל:
הצלמת הבריטית מנדי ברקר, שעבודותיה האסתטיות, בתערוכה "ים הפלסטיק", עוסקות בהעלאת מודעות לזיהום הפלסטיק באוקיאנוסים; 'הצלם הפולני ידרז'יי נוביצקי, שצילומיו בתערוכה 'צלקות' חושפים את תוצאותיה הפיזיות והנפשיות של האלימות בה נקט המשטר כלפי המפגינים נגד שלטונו של הנשיא לושנקו בבלארוס; הצלם הישראלי מתי שטרן, שבתערוכתו מוצגים מעמדים הסטוריים מכוננים ביחסי ישראל-ארה"ב לאורך 47 שנות צילום. כמו כן, מוצגות תערוכות יחיד של הצלמים דליה אמוץ (ישראל), מחלוצות הצילום בארץ, חסוס מדריניאן (ספרד), אוליה טריאסקה סטפנוביק (סלובקיה) ועוד.
הפסטיבל עמוס בשפע תערוכות ופעילויות המיועדות למבוגרים ולילדים.
הכניסה לכל התערוכות היא ללא תשלום.
כניסה והשתתפות בהרצאות, סיורים מודרכים, סדנאות, מפגשי שיח אמן, פאנלים, פעילויות ואירועים שונים הינה בתשלום. ניתן לרכוש חבילות תוכן נילווה (pass) על בסיס יומי או לכל תקופת הפסטיבל.
אירועים מיוחדים:
17.11 אירוע הפתיחה - החל משעה 19:00.
חגיגה של צילום, מוזיקה וקולינריה בפרוייקט 'קולורפוד'. הקרנת צילומי הקולינריה של הצלם דן לב, על רקע קונצרט של סימפונייט רעננה, שתנגן יצירות שהיוו השראה לשפים בולטים בישראל ליצירת המנות שצולמו.
19.11 "מרתון צילום האדם העובד" - תחרות צילום פתוחה לקהל הרחב בכל הגילאים ובכל סוגי המצלמות למן מצלמות מקצועיות ועד מצלמת הסלולר. במסגרת התחרות יקבלו המשתתפים משימות בהן יתבקשו לצלם ברחבי העיר תל אביב את העובדים והעובדות, התורמים להפיכת העיר לדינמית וייחודית.
ההשתתפות פתוחה לכל ברישום מראש עד ה-15.11
25.11 הכרזת הזוכה ב'פרס מיתר למצויינות '.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה' 10:00 - 22:00
יום ו' 10:00 - 16:00
שבת 10:00 - 22:00