פרסי חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי 2021/ דין לביא
ארבע במאיות זכו בפרסי חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי 2021 - הפרס הראשי של חממת סם שפיגל והפרס ליוצר.ת המבטיח של חממת של סם שפיגל – בתמיכת קרן ברכה ופרס חדש שנוסף השנה - פרס החזון האמנותי של "פקטורי 54" בתמיכת חברת האופנה "פקטורי 54".
בפרס הראשי של חממת סם שפיגל לשנת 2021 בסך 50,000 דולר, זכה הפרויקט "חמצן" של נטעלי בראון בהפקת עדי בר יוסף. חייל על סף שחרור, שעם פרוץ מלחמה חדשה, מודיע לאימו שהוא נכנס עם הפלוגה ללבנון. האם מסרבת לחכות לבשורה מרה ומחליטה לקחת את העניינים בידיים. חבר השופטים ציין בנימוקים לבחירה כי " זה תסריט מלא חיים. דיוקן רב עוצמה של אם הנוקטת בפעולה נועזת, בכדי שלעולם היא לא תצטרך לשמוע את בנה אומר שוב , אל תדאגי אמא, אני רץ מהר יותר מהקליעים"
את פרס היוצר.ת המבטיח של חממת סם שפיגל לשנת 2021 בסך 20,000 דולר, חלקו שתי קולנועניות על הפרויקטים "איריס" של מירסיני אריסטידו (קפריסין), בהפקת נטלי דנס – תסריט על חייה של נערה בת 13 המשתנים לעד כשהיא יוצרת קשר חדש עם אביה המנוכר. ו"אחיות" של מריאנה ברננד (ברזיל) בהפקת קרולינה בנבידס. תסריט על בת בכורה במשפחה מוחלשת בברזיל. שסבלה מהתעללות מינית במשפחה ומנסה להגן ככל שביכולתה, על אחותה הצעירה.
פרס החזון האמנותי של פקטורי 54, בסך 8000 דולר, הוענק לפרויקט "שבעה פרקים בהישרדות" של אודיה רוזנק, בהפקת מארק רוזנבאום. תסריט על סיפורה של נערה יתומה היוצאת למסע התבגרות חוצה ישראל כדי להשתחרר מאביה המתעלל. במהלך המסע היא מוצאת אהבת אמת, ויוצאת לחופשי. בנימוקי השופטים נכתב כי : " זהו תסריט שאפתני בעל חזון אישי, נועז, ומורד בדרכו שלו. מערכת יחסים אנושית וחיונית עם העולם הפיזי - בני אדם, בעלי חיים וכדור הארץ."
חבר השופטים : יו"ר פרדריק בויר Frederic Boyer (פסטיבל הסרטים טרייבקה), מאיה אמסלם (WestEnd Films , בריטניה), סנדרין ברויאר Sandrine Brauer (Compagnie des Lamas, צרפת), ארנקה מטיטס Aranka Matits (Featurette, הולנד) , זיו נווה (קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, ישראל), יפעת אירני (בעלים, Factory 54, ישראל).
מנהל המיזם לקולנוע וטלוויזיה בירושלים, יורם הוניג, הציע באופן ספונטני במהלך הטקס, לתמוך בפרויקטים הישראליים שהוצגו בחממה. בחסות הרשות לפיתוח ירושלים, כל אחד מהפרויקטים יזכה לארבעה מפגשי ליווי מקצועי עם מנטורים, אותם יבחרו היוצרים והיוצרות, כדמות מעוררת השראה בתחום הקולנוע."
יוצרות ויוצרים מהארץ והעולם הציגו במסגרת חממת סם שפיגל התשיעית, את הפיצ'ר העלילתי הראשון או השני שלהם. באירוע פיצ'ינג שהתקיים במשכנות שאננים ובאינטרנט , ובו השתתפו בכירים מתעשיית הקולנוע, מפיקים, מנהלי פסטיבלים וראשי קרנות קולנוע. למרות אתגרי הקורונה, 12 הפרויקטים הצליחו לחוות שנה עמוסה ויצירתית, כולל כיתות אמן עם יוצרות הסרטים המובילות עלמה הראל, דברה גרניק ועליזה היטמן, בנוסף לעבודה המעמיקה שלהם עם עורכי תסריט בעלי שם עולמי.
מנהלת החממה אורית זמיר: "המגפה העולמית דרשה מאיתנו יצירתיות ותושייה. המעבר לעבודה אונליין הביא אותנו להעמיק ולהרחיב את תהליך העבודה, והחממה נחושה להמשיך לתמוך ביוצרות ויוצרים מבטיחים בדרכם לספר את הסיפורים של התקופה".
|
מנהלת סם שפיגל - ביה"ס ליצירה קולנועית, דנה בלנקשטיין-כהן : "היוצרות והיוצרים בחממה התשיעית של סם שפיגל בירושלים, הציגו השנה קולות ייחודיים, מקוריים ומרתקים. זו זכות גדולה עבורנו כביה"ס לקולנוע לתמוך וללוות את הפרויקטים המרגשים האלו בדרך שלהם אל המסך הגדול ואל הקהל הרחב בארץ ובעולם"
מטרתה של חממת סם שפיגל היא לטפח קולות מקוריים ומלהיבים מרחבי העולם, ובמהלך שנות פעילותה, הפכה לשחקנית משמעותית בזירה הבינלאומית, והסרטים שפותחו בה משתתפים בפסטיבלים ומוקרנים ברחבי העולם. סרטי החממה זכו בשבחים היוקרתיים ביותר, מפרס האוסקר לבן של שאול של לאסלו נמש (הונגריה), דרך שלושה סרטי חממה שנבחרו לתחרות הרשמית של פסטיבל קאן 2020- ביניהם דני רוזנברג הישראלי. ועד ממש לאחרונה בפרס "מצלמת הזהב" לבוגרת סם שפיגל, אנטונטה קוסיאנוביץ' על סרטה מורינה, ובין בוגרי החממה נמנים יוצרות ויוצרים מעוטרים כדוגמת נדב לפיד שזכה בפרס חבר השופטים בפסטיבל קאן על סרטו הברך (ישראל).
חממת סם שפיגל לקולנוע בינלאומי נערכת בתמיכת עיריית ירושלים, קרן ברכה, מפעל הפיס, מיזם הקולנוע והטלוויזיה בירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים, קרן הקולנוע ירושלים, הקרן לירושלים, קרן הקולנוע הישראלי, פקטורי 54.