מוזיאון חיפה לאמנות חוגג שבעים להיווסדו/ מארי רוזנבלום
לכבוד ציון הדרך המשמעותי, נפתחה ב-17 ביוני ״דרך חיפה״ – תערוכת ענק המתפרשת על כל רחבי המוזיאון, הבוחנת את האוסף העשיר והייחודי של מוזיאון חיפה לאמנות, שנאסף במשך 70 שנות עשייה אמנותית ענפה.
התערוכה באוצרותו של ד"ר קובי בן מאיר, שנכנס לתפקידו כאוצר הראשי של מוזיאון חיפה לאמנות בינואר האחרון.
התערוכה מבקשת לקחת חלק בריפוי הפצעים החברתיים בישראל בכלל, ובחיפה בפרט, שעומקם נחשף לאחרונה ולהציע קריאה של תולדות האמנות בישראל באופן שמכיל קולות שונים.
בנוסף, התערוכה מקדישה חללים ייעודיים לילדים , בהן יתקיימו פעילויות המותאמות למבקרים הצעירים.
בנוסף לאוסף הקיים הושאלו לתערוכה ציורים רבים של אומנים מחיפה והצפון, המספרים סיפור של עשיה שחיפה במרכזו.
הושם דגש על הטופוגרפיה של חיפה, דגש על האדם היחיד במפגשו עם הכלל, בסוגיות חברתיות ופוליטיות, התייחסות לשכונות סביב המוזיאון כמו הדר כרמל, ואדי ניסנאס, ואדי סאליב.
הקומה העליונה משקיפה על סביבתה ממרחק, ממרומי הכרמל, נופים טבעיים, חקלאים ועירונים. בעיות לאומיות, אבטלה, עמים וכל מורכבויות העיר.
החלוקה לנושאים מאוד מעניינת: דיוקן חברתי, מידות של קרבה, העור שבו אני חי , שדות צבע ושדות חיטה, נוף עירוני, במעבה החשכה, מופשט משלהן, גלריית פעילות לכל המשפחה.
בכניסה למוזיאון מוצג גוש בטון ובתוכו מוטבעים זוג מגפי עסודה שחורים גבוהים של האומן סיאר מיארי מרצה באוניברסיטה שעבד כפועל בנין בעיר.
דר, קובי בן מאיר, האוצר, מסביר כי מחסן היצירות הינו שווה ערך למוזיאון וראוי לשמר את כל האוצר הזה עבור הדורות הבאים.
כרגע במחסן מצויים כ-8000 . 4000 יצירות נתרמו, חלקן נקנו וחלקן הושאלו.
בתערוכה הנוכחית מוצגות 200 יצירות. חסרה עדיין אומנות פלסטינית של אומנים ערביים שהם חלק ממרקם העיר וזאת למרות הרבה יצירות של אומנים פלסטינים שהושאלו..
שנת ה-70 למוזיאון היא גם הזדמנות לביקורת עצמית של המוזיאון ולהצבעה על כוונות עתידיות.