מופע המחול יש אוויר מסביב / מארי רוזנבלום
יצירה וביצוע: אבי קייזר, סרג'יו אנטונינו | ניהול מוסיקלי: פלוריאן וולטר |
יעוץ אומנותי: סאלי אן פרידלנד | תאורה: איליה פלדשטיין |
מוסיקה: לודוויג ואן בטהובן פלוריאן וולטר ,מרקו קאסל, ,גאטנו וולוזו, סאד גורו |
תלבושות ובמה: קייזר אנטונינו
יום שישי בצהריים. השמש מזכירה לי שחם, אפילו חם מאוד. שבוע הגאווה. אלפים מסתובבים ברחובות, דגלים מוסיקה והרבה שמחה במרחב של סוזאן דלל.
אבי קייזר (ישראל) וסרגיו אנטונינו (איטליה) מעלים יצירת מחול בבכורה במרכז של סוזאן דלאל, תל אביב.
בשביל קייזר ואנטונינו הריקוד והחיים אחד הם. הם יוצרים וחיים יחד מאז 2002 מתוכם 7 שנים בישראל .
קייזר ואנטונינו החלו בחזרות על עבודה חדשה בתחילת חודש ינואר 2020, כאשר הבכורה הייתה אמורה לעלות בחודש מרץ.
בעקבות תחילת המשבר והסגר, העבודה "הוקפאה" יחד עם כל מה שנכתב עליה. מתחילת חודש יוני התחדשו החזרות, והפעם עם פרספקטיבה של מה שקרה. הרבה היבטים נהפכו למאוד משמעותיים, ובין היתר שם היצירה. הדמיון בין ההשראה המקורית לבין המציאות החדשה הפך כמעט לבלתי נסבל.
הם הכירו והתאהבו במילאנו בשנת 2000 כאשר אבי הגיע לעשות את עבודת הגמר שלו במחול בבית הספר לאמנויות שם פגש את אנטונינו.
אבי קייזר וסרגיו אנטונינו חיים ויוצרים בארץ משנת 2013. מאחוריהם ניסיון עשיר של עבודה בתחום המחול עם למעלה מעשרים עבודות שהוצגו ברחבי אירופה ארה"ב וישראל.
שניהם ניהלו משנת 2002 את המרכז למחול "The Roof", בדויסבורג, גרמנייה כאשר הם אומנים אורחים של העיר והמוזיאון לפיסול מודרני לאמברוק.
קייזר עבד בשיתוף פעולה הדוק עם סוזנה לינקה כרקדן וכוריאוגרף, ויצר עבודות בין היתר בקנדה ,ארה"ב ,סנגל ,האופרה של פאריס וציריך .
משרד התרבות הצרפתי העניק לו את תואר פרופסור למחול מודרני על סמך סמכותו הבינלאומית בתחום זה.
אנטונינו הוזמן ליצור בביאנלה של ונציה, זכה בפרס סחרוב, ויצר מספר עבודות עבור בית הספר היוקרתי לאומניות פאולו גראסי במילאנו. הוא קיבל את תואר המאסטר בתולדות האומנות באוניברסיטת לה סאפיינצה ברומא. ביצירותיהם קיים דגש חזק על המקום, הזירה בה מתרחשים הדברים.
בשנים האחרונות חלק גדול מעבודתם נעשית במרחב הציבורי בשיתוף עם ארכיטקטים וצלמים. אחד מהפרויקטים המובילים שלהם הקיים משנת 2009 הוא הדואט "במקום שלך" שמביא את הריקוד לביתם של האנשים, לכיתת בית הספר, למקום העבודה או לכל חלל אפשרי אחר בו מתקיימת אינטימיות המאפשרת התבוננות אחרת בתנועה.
קייזר (בן 65) ואנטונינו ( בן 45) הם מחלוצי המחול במרחב הציבורי, כזה שמוציא את היצירות מהאולמות הקונבנציונליים. הם רקדו בכל חלל אפשרי, החל מחורבות מכרות הפחם, בבתיהם של תושבים, לצד הפסלים של רודין במוזיאון ובגן שעיצב דני קרוון. בארץ רקדו בלשכת ראש עיריית תל אביב, במוזיאון ישראל, ואפילו בתוך כלוב של ציפורים.
הפעם, ביצירתם הם מתבוננים עמוק אל תוך מושג "האושר".
האם האושר עדיין אפשרי בעולם שנדמה כמתמוטט הן פיזית ומוסרית?
ביצירתם החדשה, 'כל עוד יש אויר מסביב', מתעמתים הכוריאוגרפים אבי קייזר וסרג'יו אנטונינו עם גוף, טבע, סביבה והיחסים ביניהם. העבודה כוללת קטעי יצירות של המלחין הגרמני לודוויג ואן בטהובן, שבשנת 2020 ציינו ברחבי העולם את יום הולדתו ה-250, לצד עיבודים חדשים .ניתן לראות את יצירותיו של בטהובן כאפותיאוזה, כחגיגה של הטבע המרהיב, אך בה בעת של כוח ההרס שלו. הסימפוניה השישית, הפסטורלית, נהפכה לסמל לשינויים שעובר כוכב הלכת שלנו ולמאבק להצילו. עם קטעים מתוך הסימפוניות השישית, השביעית והתשיעית , וכן עם חומר מוסיקלי נוסף, צוללים שני הכוריאוגרפים לתחום קונפליקטואלי ומורכב זה של תחושות.
באולם ענק ואפור מונחים חמישה שקי פלסטיק שחור, שתי מניפות.
הם זזים-רוקדים- מדברים- נוגעים- מסירים פרטי לבוש, חובשים קסדות, מפזרים כפפות שחורות, ולאורך כל המופע , כשעה ורבע, מחפשים את האושר הטוב, הטבע, הביחד, הלחוד, הכעס והאהבה. צעדיהם משורטטים. עבודת אומנות.
המופע עוצר נשימה, משתם, אני מהלכת - מרחפת.
Marie