תערוכת בוריס וולקוב- פיסול בעור – החאן באשקלון/ מארי רוזנבלום
שלושה אומנים פגשתי בחאן. שלושה יוצרים נפלאים.
רואה לעצמי חובה לספר בכמה מילים על אותו מבנה מיוחד- החאן באשקלון.
החאן שוכן בככר העצמאות. הוא מבנה בעל ערך תרבותי והיסטורי. נוסד בתקופה הממלוכית במאה ה-14. מכיל אלמנטים מתקופות היסטוריות שונות- סמל להיסטוריה ארוכת השנים של אשקלון.
בעבר שימש כמסגד הגדול של העיירה מג'דל.
מבנה החאן מהווה מונומנט מרכזי בלב מתחם עירוני שוקק ויוצר את הקשר בין החדש לישן אוירה אורבנית מיוחדת במינה.
כיום מוצגות במתחם תערוכות אומנים מתחלפות ומתקיימות בו סדנאות .
ראויה לציון מיוחד האוצרת הוותיקה, חנה רביב, שהינה בעלת ידע נרחב, רבת פעלים ועשייה. רביב מנהלת את המקום ביד רמה ובמקצועיות ראויה לשמה.
פוגשת אותם, אחד אחד ובאה קנאתי והתיישבה לה בליבי כל אותו יום נפלא שעברתי במחיצת אותם אומנים. היצירות, האהבה הטוטאלית לעשייה וביחוד המורה הזה שכבר הזכרתי אותו בעבר. מלווה, מדריך וחבר – אלי צרפתי אומן ברמ"ח אבריו ואדם נפלא מעל לכל אלה.
תכירו את בוריס וולקוף
כך מספר בוריס על עצמו:
אני בוריס וולקוף יליד צפון ארגנטינה. בן 74 ,פסל אוטודידקט פיגורטיבי בטכניקות וחומרים שונים, כמו: ענפים מעצים, פרופיל מתכת, קרמיקה סינטטית, עור וכו'.
רוב הפסלים שלי נושאים עימם אופי גרוטסקי ותיאטרלי, ונשענים על זיכרונות מהעבר וטעונים בחוויית ודמויות שעולות וצפות במחשבותיי.
לכל פסל יש סיפור וכל פסל מבקש להעניק מעין חיי נצח לדימויים החזותיים שנחרטו בזיכרונותיי. עליתי ארצה בשנת1972, בשנים האחרונות הפכתי את הפיסול לעיסוק העיקרי. ב-2015 פתחתי סדנה לפיסול והתלמידים מציגים יחד איתי בתערוכות רבות."
איש צנוע ונחבא אל הכלים בוריס. בשל צנעתו הזמין את תלמידיו להצטרף אליו לתערוכה ואף הבטיח להם שהוא לא יצרף לתערוכה אף פסל שלו מקרמיקה, וכך עשה. אכן, לצערי לא זכיתי לראות את פסליו העשויים מחימר. בהתרשמי מעבודת הקרמיקה של תלמידיו ניתן לשער את יפי יצירותיו בקרמיקה.
פסליו מיוחדים במינם. עטופים כולם בעור בצבעים שונים ומעובדים על ידו. עבודה זו מצריכה עיבוד העור וקיפולו במשך שעות. כל קימור או עיגול מצריכים סבלנות עד אין קץ. בדקתי בגוגל האם יש עוד אומנים המפסלים בעור ברחבי העולם. מצאתי עוד אומן אחד .
עבודותיו נדירות. מוקפדות ומדוייקות כפי שתראו בצילומים הבאים.
תהנו.