קובוט במרכז שילוח והפצה:

פי 5 עבודה, בחצי העלות

 

מאת כתב 'בכיוון הרוח' / מדור המדע

 

כולם קונים באינטרנט! יותר ויותר! המסחר באינטרנט קרוי 'מסחר דיגיטלי', והוא מהווה כיום נתח ניכר מאוד מן המסחר העולמי. הגידול בענף המסחר הדיגיטלי הוא מהיר ועקבי. מגיפת הקורונה האיצה את קצב הגידול עוד יותר, מפני שמיליונים רבים מעדיפים לקנות באינטרנט מאשר להסתכן בהידבקות במחלה. רכישות אינטרנטיות מחייבות כמובן שילוח אמין ומהיר. שילוח כזה מחייב מרכזים לוגיסטיים ענקיים. תהליכי איתור המוצרים, האימות, האריזה במרכזים כאלה כרוכים בהחזקת עובדים רבים שעבודתם מונוטונית ומתישה.

 

זה היה המצב גם בחברת DCL Logitics הגלובלית, שמספקת מוצרים לתחומי האלקטרוניקה, דיגיטל ומכשור רפואי טכנולוגי, ממרכזי ההפצה שלה בארה״ב וקנדה. גידול שנתי של 20% בנפח הפעילות בחמש השנים האחרונות יצר צורך בפתרון, שהטמעתו תהיה מהירה ביותר ואשר יחזיר את ההשקעה בו תוך זמן קצר. המענה האידיאלי שנמצא הוא שימוש בקובוט - רובוט שיתופי - 'UR10e' של חברת 'יוניברסל רובוטס' (Universal Robots). הקובוט[1] הייעודי 'UR10e' מבצע את המטלות האלו מהר יותר, ובאופן אמין יותר. הוא לא מתעייף, לא חולה, לא מתלונן, לא מאחר, לא זקוק להפסקות ועושה זאת 24/7. פי חמישה עבודה בחצי העלות! וההחזר על ההשקעה? זה ארך 3 חודשים בלבד. אפשר לצפות בו בפעולה בסרטון ב: https://www.youtube.com/watch?

 

 

פתרון מצויין לדואר ישראל

לדברי בריאן טו, מנהל התפעול ב-DCL, עד להכנסתו של הקובוט היו משימות איסוף החלקים ואריזתם עתירות כח אדם. ״זו הייתה בעיה, בגלל עלייה קבועה בגובה השכר והמחסור באנשים שמוכנים לבצע עבודות שחורות ומונוטוניות״. לדבריו, הרעיון הראשוני של שילוב רובוטים תעשייתיים נפסל על הסף שכן הוא היה יקר מדי ולא גמיש דיו להתאמתם לצרכים השונים של לקוחות שונים. ״הקובוט התגלה כפתרון הולם ומודולרי שאפשר לתכנתו בקלות על פי הצרכים, ולשלבו במערכת הכללית״.

 

בעבר, אומר טו, נדרשו חמישה אנשים לתהליך שכלל בחירה ידנית של מוצר לשילוח, הבאתו לקו האריזה, אימות ואישור והכנסה סופית לארגז המשלוח. ״כללי המשחק כיום שונים לחלוטין והקובוט עושה את כל המשימות, בלי להתעייף, 24/7, בלי חופשות ובלי חשש מהדבקות בקורונה, וכל זה בלא שעובד אנושי יצטרך לפקח עליו. המערכת הרובוטית חוסכת לנו מעל 50 אחוז בעלויות העבודה ויכולה לעשות תוך שעתיים מה שצוות של חמישה אנשים היה עושה ביום שלם. בבדיקה לעומק גילינו כי התפוקה בעקבות הכנסת הקובוט קפצה ב-500 אחוז״. לדברי טו, גם העובדים הקיימים מרוצים מכניסת הקובוט למרכז. ״בימים של עומס אדיר בעבודה, כמו "יום שישי השחור", כשהם ׳עמלים מבוקר עד לילה, הם שמחיים לראות את הקובוט הכחלחל עובד במרץ ועושה חלק גדול מהעבודה״.

 

אילו הוכנס קובוט 'UR10e' החרוץ וחסר המנוח למערכת המיון וההפצה של דואר ישראל, אין כל ספק בכך שהרבה יותר ישראלים היו הרבה יותר מרוצים מן הגוף הזה!

 

על אודות חברת Universal Robots 

 'יוניברסל רובוט' נוסדה ב-2005 מתוך רצון להנגיש את טכנולוגיית הרובוטים. זאת, על ידי פיתוח רובוטים תעשייתיים קטנים, שבטוח לעבוד במחיצתם, ידידותיים למשתמש ובתמחור גמיש. מאז כניסתו לשוק של הרובוט השיתופי הראשון בשנת 2008, החברה מוכרת קובוטים בכל רחבי העולם. החברה, חלק מתאגיד Teradyne, נמצאת בדנמרק ופעילה במדינות רבות, לרבות ישראל. למידע נוסף: www.universal-robots.com

 

 

 



[1] רובוט שיתופי COllaborative roBOT

 

logo בניית אתרים