הזוכות בתחרות המחזות של אוניברסיטת תל אביב וקרן ארדיטי 2019/ יעל לצמן  

 

הזוכות, כרמית דגני, רותם בכר ועדי ברודסקי, הן מחזאיות צעירות שכתבו יצירות תאטרון מקוריות, העוסקות ביחסי יהודים וערבים בישראל

 

פרסי התחרות כוללים עיבוד בימתי של המחזות ע"י החוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב ופרסים כספיים לזוכות בסך 3500$, 2500$, 1500$  שיוענקו בטקס חגיגי ב-28 בנובמבר 2019

 

 ועדת השיפוט בתחרות  של אוניברסיטת תל אביב וקרן ארדיטי, לדיאלוג בין תרבותי, בחרה את שלושת המחזות הזוכים לשנת 2019 : "אנטייטלד" מאת כרמית דגני, "אנחנו זוכרים - אוטוביוגרפיה" מאת רותם בכר ו"תקועים" מאת עדי ברודסקי ●  שלושת המחזות הזוכים נכתבו ע"י מחזאיות צעירות ונבחרו מבין 130 מחזות שהוגשו לתחרות ע"י סטודנטים וסטודנטיות מאוניברסיטאות מכל רחבי הארץ ● זוהי השנה החמישית לקיומה של התחרות המעודדת תקשורת בין יהודים וערבים בישראל, באמצעות היצירה התיאטרונית ● בטקס הענקת הפרסים החגיגי שיתקיים באוניברסיטת תל אביב ב-28 בנובמבר, יוצגו המחזות בבכורה על הבמה בפני קהל

 

 

תחרות המחזות של קרן ארדיטי היא יוזמה של החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב מ  בחסות קרן ארדיטי לדיאלוג בין-תרבותי של הסופר היהודי – שוויצרי מאטין ארדיטי

 

 התחרות פתוחה בפני סטודנטים וסטודנטיות מכל האוניברסיטאות בארץ (תל אביב, בן גוריון, העברית, בר אילן, חיפה והפתוחה) ומעודדת אותם לכתוב יצירות אמנותיות העוסקות במצב המורכב בישראל ובדגש על נושא יחסי יהודים וערבים.

 

'אנטייטלד': "הדיאלוג במחזה מודע לעצמו ומשחק על הרגיסטרים השונים של השפה המשמשת כלי תקשורת ממשי ומטאפורי ליחסים בין שתי הדמויות. המחזאית מצליחה לייצר עולם חי ואמין של צעירים בתרבות העכשווית, ודרכו לחשוב מחדש על האפשרויות והקשיים שבחיים ביחד".

'אנחנו זוכרים': "זהו מחזה עשיר, מורכב, המציע נקודת מבט לא שגרתית על מציאות חיינו, תוך נגיעה עדינה בשאלות כואבות של זיכרון וטראומה. באמצעות דימויים מילוליים וחזותיים מקוריים, המחזה שואל על אודות הכאב שאנשים וקבוצות מטילים על אחרים ועל עצמם. יצירה ייחודית, אמיצה ומעוררת מחשבה".

 

'תקועים': "המחזה כתוב באופן שנון ומצליח לבחון את הסכסוך הישראלי-פלשתינאי גם דרך משקפי דיכוי של זהויות נוספות, כגון מגדר, העדפה מינית ועוד. כל זאת, תוך שימוש חכם בסיטואציה מקומית ומוכרת מאוד - פקק התנועה - כמפתח להבנת מתחים והלכי רוח פוליטיים בחברה הישראלית".

 

מאטין ארדיטי: "כשכותבים מחזה עלייך לשים את עצמך בנעליהם של הדמויות שאתה יוצר. התחרות שלנו שמה לעצמה כמטרה לייצר דיאלוג בין תרבויות ובאמצעות כתיבת דמוית משני הצדדים, הכותב נאלץ לנסות להבין את חוויותיו של האחר. כתיבת מחזה מחייבת אותך לראיה אובייקטיבית ובחינת המניעים ונסיבות החיים של מי שאינו אתה. אני מקווה שהתחרות תורמת לקירוב בין החברה הערבית והיהודית המתקיימות זו לצד זו בישראל, ומאפשרת לכל אחד מהצדדים להיחשף לשני ואולי לגרום לתחושת אחריות אישית אל המציאות המורכבת בה אנחנו חיים".

 

על המחזות והמחזאיות :

"אנטייטלד" מאת כרמית דגני  -

המחזה עוסק במפגש אינטימי בין שני בני אדם ובמורכבות שעולה מתוכו. במרחב שבין אובדן וזהות, משיכה ודחייה, אחדות ופירוד, ובקשר בין הרצון שלנו לקבל את עצמנו באופן עמוק, לבין היכולת שלנו לאהוב את האחר.

כרמית דגני, בת 27, גרה בבית שערים, בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וספרות אנגלית באוניברסיטת חיפה, סטודנטית לתואר שני בספרות אנגלית באוניברסיטת חיפה, עובדת ככותבת תוכן ומתרגמת.

"אנחנו זוכרים - אוטוביוגרפיה (מחזה אבסורד בשלוש מערכות)" מאת רותם בכר  -

המחזה עוסק באופן שבו אנו זוכרים את הראשית. בראשית האדמה הופכת לגוף. הגוף הופך למים. אנו זוכרים את האור בוקע מהתוהו. אנו זוכרים שנבראנו כאן מהאדמה הזאת. מהחיטה הזאת. מהנוף הזה. מהכרמים, מהמטעים ומהפריחות. אנו זוכרים את הקולות מעדן מצטלצלים באלפי רקיעים.

רותם  בכר, בת 48, גדלה בקבוץ שריד, בעלת שני תארים בחינוך מסמינר הקיבוצים. כיום דוקטורנטית במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בר אילן, ועוסקת בעיצוב, בכתיבה ובאומנות. "נולדתי בדיוק בשעה שהירח הוסתר בענן כחול. גדלתי. למדתי דברים על הבשר, הבנתי דברים מהאור, ראיתי את כל היופי הזה וכל כך הרבה מים, את כל האופל הזה והמים".

"תקועים" מאת עדי ברודסקי

מחזה קומי המתאר מפגש מיוחד בין דני ומיכל העומדים בפקק תנועה בדרכם לטקס סיום התואר של בנם ובין מחמד, שנתקע גם הוא בדרכו לטקס סיום התואר של בנו. פקק התנועה הלחוץ והאלים חושף את הגזענות, הדעות הקדומות והאתגרים בחברה הישראלית. המפגש הטעון יחשוף סודות מהעבר ויגלה פרטים מפתיעים על הדמויות.

עדי ברודסקי, בת 35, גרה בחיפה. נשואה באושר ואמא לשני ילדים. רכזת מגמת תיאטרון בתיכון ''חוגים'' בחיפהבימאית, מחזאית ויוצרת. למדה משחק בבית הספר למשחק ''גודמן'' בבאר שבע, ובימוי והוראת תיאטרון ב''סמינר הקיבוצים , כיום נמצאת בשלבי סיום תואר שני בלימודי תרבות באוניברסיטת חיפה. עוסקת בתיאטרון, תרבות וחינוך וחוקרת השפעות של תרבות ומוסיקה פופולרית על החברה.

 

 מאטין ארדיטי, Metin Arditi, מייסד קרן ארדיטי לדיאלוג בין-תרבותי:

התחרות מתקיימת בחסות קרן ארדיטי שנוסדה ע"י מאטין ארדיטי, סופר יהודי שוויצרי, יליד תורכיה, המתגורר בז'נבה  ופועל בכל רחבי העולם ליצירת גשרים תרבותיים בין קבוצות שנמצאות בסכסוך.

מאטין נולד בתורכיה ובגיל 7 עבר עם משפחתו לשוויץ שם גדל והתחנך. הוא בעל תואר ראשון בפיזיקה , תואר שני בהנדסה גרעינית ותואר שלישי במנהל עסקים. כל חייו הוא הוא תורם מזמנו והונו לקידום יצירה אומנותית ועידוד השיח בין תרבויות באמצעותה. ב1988 הקים את קרן ארדיטי שמעניקה עשרות מלגות לסטודנטים , כמו כן, תרם לשיפוץ ובנייה של מוסדות תרבות ואולמות תיאטרון בכל רחבי אירופה. הקים את קרן 'כלי נגינה של שלום' שמעניקה חינוך מוזיקלי לילדים ישראלים ופלסטינים. ב2012 הוכרז כשגריר של רצון טוב מאונסק"ו. ב2014 הקים את קרן ארדיטי לדיאלוג בין תרבותי, נותנת החסות לתחרות המחזות של אוניברסיטת תל אביב, ויזם תחרות דומה בין סטודנטים ארמנים לסטודנטים תורכים.  באותה השנה מונה ארדיטי כשליח מיוחד של האו"ם לקידום דיאלוגים בין תרבותיים. במקביל, התמקד ארדיטי  בפיתוח היצירה האישית שלו. במהלך חייו כתב עשרות מאמרים וספרים שתורגמו לשפות רבות. הרומנים שלו עוסקים ברגשות העמוקים  שמתלווים לקיום האנושי - קשיי ההורות, בדידות והגירה. בזכות יצירתו זכה בפרסים חשובים ביניהם, פרס ז'אן ז'יונו על שם הסופר הצרפתי (prix Jean-Giono)

 

בטקס חלוקת הפרסים  ב־ 28 בנובמבר 2019 באוניברסיטת תל אביב,  יוצגו לראשונה המחזות הזוכים בפורמט  של קריאה מבוימת, בליווי אומנותי של ד"ר יאיר ליפשיץ ובבימוי והשתתפות סטודנטים/יות מהחוג לאמנות התיאטרון:

 

הטקס  ייערך ביום חמישי | 28.11 | באולם התיאטרון בבניין גילמן באוניברסיטת ת"א

17:30 -

18:00 - טקס חלוקת הפרסים והצגת קריאות מבוימות  של המחזות הזוכים על הבמה

20:00 - קוקטייל

 

"אנטייטלד" יוצג בבימוי כרמל כהן ובהשתתפות השחקנים: ליהי זקס, וואל חמדון, ענבר שנקמן

"אנחנו זוכרים: אוטוביוגרפיה" יוצג בבימוי גיא ישראלי ובהשתתפות השחקנים: סאאד ברהום, ענבר נוה, מריו-רמי סלמאן

"תקועים" יוצג בבימוי ריקי אסור ובהשתתפות השחקנים: הדס אפל, איתמר ברפמן, מריו-רמי סלמאן.

 


logo בניית אתרים