דור המסכים לא נטש את הספרים עם עמנואל בן סבו/ ראובן שבת

 

בראיון מיוחד לרגל ''חודש הספר העברי'', מחדד הסופר, משורר, מחנך, פובליציסט ועיתונאי, עמנואל בן סבו, את החשיבות בכתיבה איכותית לילדים ובני נוער, ''יש לנו אחריות עצומה לדור הצעיר, להנגיש את השיר והספר באופן הראוי ביותר, המכבד, המעניין והמרתק ביותר".

 

המשורר, סופר, מחנך, פובליציסט ועיתונאי, עמנואל בן סבו, מאמין בכוחן של מילים, באות הכתובה, מעודד מריבוי הקוראים ומתוצאות השניות  בין  עולם הספרים לעולם המסכים בעידן הנוכחי. כיוצר   מאמין עמנואל בן סבו כי ניתן יהיה לשלב בין דור המסכים לדור הסופרים, וכל מי שהספיד את היותו של העם היהודי לעם הספר, השתתף בהלוויה הלא נכונה.

עמנואל בן סבו, איש חינוך ותיק ומוערך, אשר העמיד למעלה מדור של תלמידות ותלמידים, בוגר ישיבה תיכונית, ישיבת הסדר, בעל תואר ראשון בהצטיינות, תואר שני בהצטיינות יתרה, כתב עד היום 54 ספרי ילדים, מ' 'אבא שלי עיתונאי'', דרך ''זרעים של אהבה'' ועד ''האישון לא רוצה לישון'', וכן כתב 18 ספרים למבוגרים ובהם: ''אבק בדרך'', ''צרירוות'', 'בובות  לא קוברים'.

 עמנואל בן סבו אף היה העורך הראשי במשך שנים אחדות בהוצאת הספרים ''אופק'', ערך ספרי ילדים, ספרי נוער, מאספים, ספרי תיעוד.

על עשייתו הספרותית והיבול המרשים עוטר בן סבו במספר פרסים: פרס רחל לשירה, פרס שופמן לספרות מקור, פרס אות קסת הזהב של אגודת הסופרים העבריים, מענק מקרן עמו''ס של נשיא המדינה, ובאחרונה אף עוטר ב''אות התקומה'' על מכלול יצירתו הספרותית והנגשתה לבני הנוער והילדים.

בשנה האחרונה הוציא לאור בהוצאת ''מיטב-ארגמן'' שלשה ספרי ילדים שזכו לתשומת לב מיוחדת ואף נרכשו על ידי שתי אוניברסיטאות מובילות בחו''ל: ייל ואוקספורד.

 הספרים ''אחי'' ו ''סוכריות החיים'' מצטרפים לספר ''הנרות שרעדו'' ומהווים חלק מסדרת ספרים מעצבי זהות, המנגישים את השואה על מוראותיה ואווירת ימי הסופה והסער לילדים ונערים, תוך הלימה לגיל וכמחנך ותיק, מנהל חינוכי בפנימייה טיפולית, עם כלים פדגוגיים המתאימים את התוכן לגיל הילדות.

בימים אלה נמצא במכבש הדפוס ספר שירים חדש שכתב בן סבו ''אני הרוח בבא הגעגוע'', ובו צרור שירי משפחה על מורכבויותיה, ייחודה וצרור שירים ממסעו בגרמניה.

''נפש הילד היא נפש חפצה, חפצה לדעת, חפצה לחקור, חפצה לקבל, יש לנו כסופרים ומשוררים אחריות עצומה מאוד להנגיש לילד את הטוב ביותר, האיכותי ביותר, בלי פשרות, בלי הנחות, אומר עמנואל בן סבו, ומוסיף: על השולחן המוצג בפני הילד והילדה של  2019  , נמצאים משחקי מחשב, רשתות חברתיות מגוונות, עולם נגיש, מהיר, אטרקטיבי, מרגש, מפעים, ממכר. לי,  כסופר ומחנך, אשר במשך שלושים שנה לומד ומתחקה אחר טיב נפש הילד והנוער, חשוב ביותר להציב ליד כל הדברים המוצגים על השולחן, גם את הספר במלא תפארתו והדרו, בתקווה ותפילה שיד אחת תשוחרר מהסלולארי ותאחוז גם בספר.התקווה הזו מתגשמת, התפילה נענית, הילדים והנוער אכן אינם מוותרים על הספר, אינם מניחים אותו בקרן זווית, תפקידנו כסופרים, כהורים, כמחנכים הוא להנגיש אותו אליהם''.

בן סבו בעד השימוש בטכנולוגיה המקצועית, ''זוהי ברכה עצומה לאנושות בכלל ולאדם בפרט, אך יש לוודא שתהיה מבוקרת, מידתית, אין דבר יפה יותר בעיניי מילד הקורא בספר ומנסה לעבד אותו, למשל, בעזרים הטכנולוגיים המתקדמים''.

עמנואל בן סבו, החל לכתוב ולפרסם בגיל 12, בהיותו תלמיד בכיתה ז' בישיבה התיכונית   בני עקיבא בשדה יעקב, מאמרו הראשון התפרסם בעיתון ''הצופה'' במוסף ''באוהלי תורה'', מאז פורסמו שיריו במוספי התרבות של כותרת ראשית, מעריב, ידיעות אחרונות, הצופה, בכתבי עת ספרותיים שונים. המשורר סלמאן נאטור כתב בעקבות פגישותיו ושיחותיו עם הסופר עמנואל בן סבו, את הספר ''הולכים על הרוח'', שפורסם בערבית ובעברית. הסופר חנוך ברטוב הקדיש פרק שלם למפגש מיוחד עם הסופר עמנואל בן סבו. הסרט ''משאללה'' זוכה פרס ברלין בקטגוריית חביב הקהל, אשר בוים על ידי איתן חריס, הוקרן עשרות פעמים בערוץ 8, גיבור הסרט הוא עמנואל בן סבו ושירו משאללה שהוביל לתעלומה ופתרונה.

''בחודש הספר העברי, חשוב לי מאוד להדגיש כי יש לנו אחריות להאהיב את הספר, השיר, המחזה, על בני הנוער, לטפח יצירתיות, לעודד מצוינות בכתיבה, ובעיקר לדעת שעם הספר חי, קיים, קורא וכותב''. מסכם בן סבו.

 

עם הסופרים והכותבים הנפלאים: פוצ'ו, יהודה אטלס, אפרים סידון, גלילה רון פדר, מיכל סנונית, אורי  אורלב, במסע ספרותי שערך לתלמידים בבית היוצרים.

צילומים: ד''ר רינה בן סבו.

logo בניית אתרים