בתאריכים 20-21 לדצמבר 2018 התקיים כנס "מסעות בזמן" במדרשת שדה בוקר. מטרת הכנס הייתה לדון בכל ההיבטים של "חידת הזמן" והובאו מספר תפיסות בנושא: תפיסת המקרא בעבר, הווה ועתיד, תפסית היהדות הרבנית שאמרה "אין מוקדם ומאוחר בתורה" או במילים אחרות – כל הספור היהודי הוא רצף אחד וכל יהודי מהווה חלק מהספור הרצוף הזה. ותפיסת הציונות ההרצליאנית שראתה בהווה את העיקר ובו היהדות צריכה לפעול ולבנות. התפיסה הנוצרית היא של זמן רציף שהולך מראשית הבריאה ועד לנצח (הכרונוס) וברצף הזה מתקיימות מספר נקודות חשובות בזמן (כגון הבריאה, לידת ישוע וכדומה). הנקודות הללו נקראות "קריוס" (על זה דיבר בכנס האב פיוטר זלסקו). ד"ר שמעון גת דיבר על כך שבאיסלם יש כמה מושגים לזמן: הזמן השעוני (הוקת), הזמן שבין הבריאה ליום הדין שהוא גם מגדיר את האירועים החשובים שמתחוללים, והזמן החולף המזוהה עם האל עצמו.
ד"ר מיכה אנקורי דיבר על תפיסת הזמן של הקבלה היהודית, מר יוסי מורגנשטיין דיבר על התרבות הסינית הקדומה ומר יגאל גרנות דיבר על פולחן הזמן המצרי הקדום שכפי הנראה התבצע בהר כרכום שבנגב הרחוק.
ד"ר דוד גרוסווסר דיבר על כיצד פועל השעון האטומי ופרופסור הנדריק ברוינס ומר ליאור שווימר דיברו על חידושים בשיטת התארוך וחרותות סלע קדומות. אילנה שחף דיברה על הזמן הליניארי והזמן המעגלי בספרות.
אורי דיסטניק, מנכ"ל מדרשת שדה בוקר: "מדרשת שדה בוקר היא מוסד חינוכי שמקדש את המחקר בנגב ותרבות הדיון הקבוצתי במדע במטרה להעשרה הדדית. מתוך תפיסה זו אנו מקדמים כנסים רבים במדרשה בהשתתפות אנשי רוח ואקדמיה בכירים העוסקים בשלל נושאים מעניינים ושנויים במחלוקת. אנחנו שמחים להוות מוקד לכנסים ופורומים שכאלה ורואים בכך חשיבות רבה"