פרק מספר:
קרב מגע/ קובי ליכנשטיין

 

תנועות בסיסיות
 
כעת יוצגו התרגילים העיקריים מתוך אלפי התרגילים הקיימים ברפרטואר הקרב מגע.
בעמודים הבאים יוצגו הטכניקות העיקריות בחמש הקטגוריות הבאות:
 
•  הגנה עצמית כללית
•  הגנה עצמית לנשים
•  הגנה עצמית לילדים
•  הגנה עצמית למנהלים
•  הגנה עצמית לכוחות הביטחון
 
הקורא עלול למצוא מידע שמתאים למצבים בחיי היום-יום שלו גם בקטגוריות האחרות, לכן מומלץ לקרוא את כל הקטגוריות.
השמות והמספור של ההגנות המתוארות בספר זה אינם מוצגים באותו סדר שבו הם מוצגים במרכזי אימון של קרב מגע.
 
עמידת מוצא
עמידת המוצא היא התנוחה הבסיסית בקרב מגע והיא נוכחת לכל אורך הלמידה.
עמידת המוצא מקילה את תנועות ההתקפה וההגנה, תורמת לאיזון, מאפשרת לשמור על שליטה בכל מצב ואינה משנה את התנועות הטבעיות של הגוף. יש לחזור לתנוחה זו במהירות בסיום כל תנוחה אחרת. בקרב מגע פותחו עמידות מוצא רבות כדי להתאים למצבים שונים. אחרי לימוד תנועות הידיים והרגליים חשוב להתאמן על חזרה לעמידת מוצא מכל תנוחה.

הצמד את הרגליים ואז הזז את הרגל הימנית כ-30 ס"מ אחורה ו-30 ס"מ ימינה. לאחר מכן סובב את הבהונות 5 ס"מ ימינה מבלי להרים את העקב מהרצפה, תוך שמירה על המרחק בין הרגליים. עקב  הרגל הימנית צריך להתרומם בכ-3 ס"מ מעל הרצפה ולהסתובב נגד כיוון השעון. הגוף צריך להמשיך לפנות קדימה וליצור זוית של 45 מעלות ביחס לרגליים. הידיים צריכות להיות בגובה הכתפיים כשהמרפקים פונים כלפי מטה. הזרוע השמאלית ממוקמת מעט קדימה. המבט ממוקד בעיני התוקף.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
 
 
אותה עמידת מוצא, הפעם עם  ידיים סגורות. המתגונן מוכן לתקוף את התוקף.
 
מכת אגרוף
משתמשים במכת אגרוף כדי להגיע ליריב ממרחק ממוצע, פחות או יותר מטר אחד. רק שתי העצמות הראשונות של היד הסגורה מכות במטרה. כדי להגן על מפרק המרפק, אין למתוח את הזרוע עד הסוף.
חשוב לבצע הערכה של המצב, לחשב מראש מה הכוח שיש להשקיע במכה ולבדוק אם יהיה צורך במכות נוספות. כדי לבצע את ההערכה הזו חשוב בין היתר לבחון את רמת הסכנה של התקיפה מבחינה פיזית וגם מנטלית ואת ממדי התוקף והתנהגותו. חשוב לזכור שבקרב מגע, המטרה העיקרית היא לצאת ממצבים מסוכנים עם מכה יחידה.
בעמידת מוצא, היד השמאלית קרובה יותר לתוקף, כך שהתנועה שלה תהיה קצרה יותר ובשל כך מהירה יותר. עם הכנה טובה, התקיפה תסתיים במהירות.
 
 

 
 
 
 
 
 
היד הסגורה נעה לעבר המטרה. הזרוע ופרק כף היד צריכים להיות בקו אחד. כלומר האגרוף לא יכול לפנות כלפי מעלה, כלפי מטה או לצדדים. הגוף צריך לנוע עם היד ולהעביר את כל משקל הגוף לעבר המטרה יחד עם הכוח המתפרץ של המכה עצמה. אחרי פגיעה במטרה, היד צריכה לחזור מיד לעמדת המוצא בתנועה אחורה באותו מסלול.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
תהליך ביצוע המכה ביד הימנית זהה לזה של היד השמאלית.
פרק כף היד צריך להיות באותו קו עם הזרוע והעצמות  הקדמיות
של האגרוף צריכות לגעת במטרה. עקב הרגל הימנית צריך להסתובב נגד
כיוון השעון, בעוד היד הימנית נשלחת לעבר המטרה,  מאפשרת לגוף להישען
קדימה ומסייעת להעברת משקל הגוף למטרה.
 
 
 
 
 
 
חשוב להיות מסוגלים להעביר את המשקל עצמו לתוך המטרה, ולהעניק יותר כוח למכה. לשם כך, יש להתאמן ולעבוד על התנועה של הגוף והכתף. יש ללמוד  בנפרד כל מכה ורק אז לשלב אותן יחד. לאחר הפגיעה במטרה, היד השמאלית צריכה לחזור לעמדת המוצא מיד. כשהיד השמאלית מתחילה את התנועה חזרה, היד הימנית חייבת להתחיל לחצות את המסלול שלה לעבר המטרה, ואז לחזור לעמדת המוצא.
מכת האיגרוף יכולה להיות משולבת עם תנועה קדימה, ויש להשתמש בה לתקיפה עם הידיים, אפילו אם היריב רחוק מדי, כמו כשהיריב נמצא בטווח בעיטה אבל לא מצפה לאגרוף.

* קובי ליכנשטיין-מאסטר בקרב מגע. זהו ספרו הראשון העוסק בנושא 
logo בניית אתרים