סיכום פסטיבל עכו ה39/ רעות יעקובי

״פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר" ה-39 ננעל בהצלחה חסרת תקדים

מעל 150 אלף איש גדשו את רחובות עכו בארבעת ימי הפסטיבל בחוויית התאטרון הגדולה של ישראל

פסטיבל עכו ה-39 ננעל הערב בטקס חגיגי, בו הוענקו פרסים להצגות וליוצרים.

חבר השופטים: יו"ר חבר השופטים – הכוריאוגרפית, הרקדנית ומבקרת המחול גבי אלדור, השחקנית והאמנית הרב תחומית ראידה אדון, הבמאית מור פרנק, המוסיקאי אלדד לידור והשחקנית והבמאית עירית פרנק.

 

*הזוכים בפסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר ה-39*:

 

פרס על עבודת אנסמבל מוענק להצגה שמימיים על עבודה קבוצתית מופתית. השחקנים רקדנים שרים כגוף אחד כשכל כל אחד מהם מצליח לשמור על ייחודו.

 

פרס המוזיקה מוענק להצגה המקום ינחם אתכם למוזיקאי דניאל פיין. על מוזיקה מקורית ומעודנת הנשענת על עיבודים תימניים ואחרים היוצרים מעברים מעודנים למוזיקה מקומית ישראלית ובוטה לעיתים. האשמה נעשית מול פנינו והמוזיקה מנסה לנחם.

 

פרס עיצוב התלבושות מוענק למתן אנחייסי על עבודתו בהצגה שמימיים על מלאכת מחשבת של עיצוב תלבושות הנראות משומשות ומסמורטטות, אך יש בהן פלאיות. המעילים משמשים לכל מטרה מתעופפים ומכסים ומחביאים ויש להם תפקיד חשוב בעלילה. הם נראים אחידים אך הם לא. אכן שמימיי.

 

פרס עיצוב התנועה מוענק לאופיר נהרי בהצגה שמימיים על תנועה סוחפת, מקורית וירטואוזית ואקרובטית לעיתים, עניינית, מוכרת, אך גם מקורית ומלאת דמיון ועוצרת נשימה. הצורך להשיג מניין הוא קריאה אישית ממעמקים לקול החסר לכל מה שישלים את הקיום.

 

פרס השחקנית הטובה ביותר מוענק למיה לנדסמן על תפקידה בהצגה זולה 2000 – טרילוגיית מדע בזיוני השחקנית יוצרת דמות שעושה הכל כדי לא למצוא חן, היא גסה ומצחיקה ואין לה גבולות או בושה. יחד עם זאת היא נוגעת ללב, רוקדת בפראות ובכישרון ומשכנעת לחלוטין באמיתות קיומה על הבמה.

 

פרס השחקן הטוב ביותר בתפקיד ראשי מוענק ליובל סטוניס על תפקידו בהצגה דרקונים וזונות תפקיד מבריק בו משתנה מצב רוחו ואופיו בתנועה אחת מדויקת. הוא הופך ממשרת נכנע למורד עז שכושל במרידתו. תפקיד נוגע ללב ומרגש. וירטואוז במלאכתו.

 

פרס הבימוי מוענק ליוצרים מיה לנדסמן ואריאל סרני בראון על עבודת הבימוי בהצגה זולה 2000 – טרילוגיית מדע ביזיוני על יצירת עולם חדש וחדשני בו מרחפים הקולות בחללית מעל ומשבשים את תחושת המציאות למטה. בטקסט חצוף וחתרני הבועט במוסכמות התיאטרון הם מרתקים בתחושת זמן נינוחה להפליא וגישה רעננה ואחרת. אכן תיאטרון אחר.

 

פרס המחזאי מוענק לבועז דבי על המחזה דרקונים וזונות על מחזה מבריק, חריף ומורכב המתרחש בארץ זרה ורחוקה. בשפה עשירה ומשכנעת, מצליח המחזאי ליצור אגדה עכשווית נוראה ומשעשעת בה לכל דימוי יש פרשנות בעולם הממשי.

 

פרס ההצגה הטובה ביותר מוענק להצגה דרקונים וזונות על תחת מסווה של אגדה עתיקה נחשפים לעיננו תחלואי הזמן הזה – הקושי לשרוד כלכלית, מצוקתם של אנשים טובים לעשות כל מלאכה כדי לפרנס את בני ביתם והאיסורים החדשים והשרירותיים של המלך כמו האיסור על ניבול פה וקללות.

בשפה עשירה רבת רבדים ובתפאורה מקורית וחסכנית יצרו האומנים משל גרוטסקי, חכם ומצחיק עד דמעות. דמעות זעם ודמעות צחוק ההולכות ומתערבבות אלו באלו.

 

ציון לשבח ראשון יוענק להרכב המוסיקלי "עמנואל והכיסופים" המשתתף בהצגה הטקס שלא היה, על הפקת צלילים מגוונים ונגינה וירטואוזית ראויה לשבח.

ציון לשבח נוסף יוענק לעומר שיזף על עיצוב התאורה בהצגה זולה 2000 – טרילוגיית מדע ביזיוני על עיצוב תאורה בחלל לא שיגרתי ועל יצירת עולם מפתיע ואמיתי.

וציון לשבח אחרון לעידוד היצירה יוענק לאנסמבל פרינג' נצרת על ההצגה גירוש הגירה בריחה  – עבודה נוגעת ללב. בעלת פוטנציאל של הבעה, של מצוקה הדורשת ביטוי הצריך להישמע, ויותר מכל הראוי להישמע, כנדבך נוסף ביחסים הסבוכים עם הגולים לדורותיהם בורחים והמגורשים כאן ובכל מקום.

 

במהלך ארבעת ימי הפסטיבל גדשו את רחובות העיר העתיקה עכו מספר שיא של כ-150 אלף מבקרים שצפו במגוון של הצגות בבכורה עולמית הן בהצגות התחרות, פרויקטים מיוחדים, הצגות במסגרת שיתוף פעולה בינלאומית  ובעשרות מופעי תיאטרון הרחוב.

הפסטיבל הקיף השנה במשך ארבעה ימים למעלה מ-400 הרמות מסך, בהם השתתפו מאות אמנים מרחבי הארץ והעולם במגוון אירועים ומופעים מכל הסוגים: הצגות תיאטרון בבכורה, תיאטרון רחוב, מחול, מיצגים, מופעי מוסיקה, יריד אמנויות ופאנלים חברתיים-תרבותיים.

*אלברט בן – שלוש*, מנכ"ל פסטיבל עכו: "פסטיבל עכו הבינלאומי לתיאטרון אחר, הינו אחד מהאירועים המובילים עבור שוחרי תרבות בארץ. ההצגות החדשניות ועשרות מופעי תיאטרון הרחוב משכו עשרות אלפי מבקרים, שוחרי תרבות שהצביעו ברגליהם והגיעו לאולמות ולרחבי העיר העתיקה.

שלום שמואלוב, המנהל האמנותי: "פסטיבל עכו הסתיים הערב בתחושת שליחות וגאווה גדולה. הפסטיבל מבקש מדי שנה לגלות, לעודד ולטפח יוצרים מכל חלקי החברה הישראלית. הצגות הפסטיבל, השנה, ביקשו להפנות מבט אל האחר בחברה, החלש, המודר ועסקו בייצוג הבימתי שלו. אני מודה ליוצרים ולתושבי העיר עכו על הזכות הגדולה ומתחיל לעבוד על הפסטיבל הבא."

מוני יוסף, מנהל אמנותי של המסגרת הבינלאומית: "כל אחת מההפקות השנה התמודדו באופן כזה או אחר עם נושא התלישות והזרות. אני גאה שפסטיבל עכו הבינלאומי נותן במה ליצירות אלו ומעלה על סדר היום את הנושא ולא מטאטא אותו מתחת לשטיח. נושא שרבים יכולים להזדהות איתו. תודה לכל הלוקחים חלק בפסטיבל.

מרטין עדין וזהר מרקמן, קבוצת פירומניה, ניהול אמנותי תיאטרון הרחוב:  למשך שלושה ימים, רחובותיה של עכו התמלאו ביצירות תיאטרון רחוב ססגוניות וחדשניות מאין כמותן, יצירות אשר מחברות את הרחוב אל אולמות התיאטרון ואת אולמות התיאטרון אל הרחוב וליצור תרבות נגישה, חיה ותוססת. תודה להנהלת הפסטיבל וליוצרים המוכשרים שלקחו חלק.

 

 

 

logo בניית אתרים