תערוכת האם בריאות הנפש שווה זכויות אדם/ יהודה קורן
תערוכה בינלאומית, תיעודית ונוקבת אודות השפעתה של הפסיכיאטריה על כל תחום של חיינו, המסיירת כבר 10 שנים ברחבי העולם, ב-17 שפות. בישראל כבר ביקרו בתערוכה מעל 50,000 איש. בתערוכה מוצגים, בין היתר, 20 לוחות תצוגה ותשעה מסכי וידיאו עם סרטונים הממחישים את ההיבטים השנויים במחלוקת של מקרי התעללות והפרות זכויות אדם בתחום בריאות הנפש כיום.
מדי שנה נקשרים 4,000 מטופלים במחלקות הפסיכיאטריות בארץ. עשרות אלפי ילדים ובני נוער נשלחים לאבחונים, מתויגים כבעלי הפרעות פסיכיאטריות וצורכים תרופות כדוגמת ריטלין למשך שנים. לפסיכיאטריה מסורת של שיטות טיפול וריפוי שנויות במחלוקת, ביניהן מתן תרופות עם תופעות לוואי קשות, קשירות של מטופלים, בידוד, טיפולי חשמל וכו'. בעוד חלקים נרחבים בממסד הרפואי רואים בטיפולים אלו כורח המציאות, קמו בשנים האחרונות מאות מומחים עולמיים החולקים על גישה זו.
לאור החשיפה הבלתי פוסקת בתקשורת של מקרי התעללות וריסון חמורים במחלקות פסיכיאטריות, והכתבות שחשפו לאחרונה את המחלוקת סביב שימוש-יתר בתרופות פסיכיאטריות לילדים ותיוג המוני בבתי הספר, החליטה עמותת 'מגן לזכויות אנוש' להציג את התערוכה לציבור בפעם החמישית, וזאת לאחר שכבר ביקרו בה