אירוע על גרפולוגיה וספרות בית הסופר/ מארי רוזנבלום 


בבית הסופר ב11 ביולי  התקיים בבית הסופר בתל אביב ערב מיוחד מאוד
דר' רבקה נרדי, סופרת ומומחית למגדר ומיכל דורון משוררת וגרפולוגית מבטיחות לפענח כתב ידן של כמה נשים ידועות, גבורות תרבות אשר השפיעו עלינו והשאירו חותמן. כל אשה וחייה וכתב ידה מול גורלה. הגרפולוגיה היא מעין ראי של נפש האדם.
הנשים הן:
מרילין מונרו, דבורה בארון, הנסיכה דיאנה, בטי פרידן, הלרי קלינטון.
דר' נרדי הרצתה על המודל הנשי שלה שדרכו היא עורכת הכרות עם הנפש הנשית.
המטרה הייתה להכיר את הנגלה והנסתר בנו ולא לקחת עצמנו כמובנות מאליהן.

שבע אלות עוזרות לנו לצאת למסע המעניין הזה. לכל אלה תכונות משלה ואנו מחפשות מה יש בנו בכדי להכיר עצמנו דרכן. בין האלות הן:אריטמוס, אתנה, הסטייה, הרה, פרספונה, אפרודיטה ותסלחנה לי שאר האלות אם שכחתי את שמן.
בערב שרו שני בניה של דר' נרדי: בן נרדי וטלי נרדי. אהבתי מאוד את שירתם, הן שמשו כקטעי מעבר מרעננים מול החומרים שהועברו בהרצאה.
דוגמא על דמות אחת ;
" בתמונה : כתב ידה של הנסיכה דיאנה . דמות מרתקת , אהודה על העם הבריטי שהתאבל על מותה בטרם עת . כתב ידה מעיד על צורך לחיות על פי הנורמות החברתיות כדי לזכות באהבה ומהצד שני , הדחקות רגשיות חזקות כדי לשמור על הצורך להיות ״בסדר ״. חלק ילדי דומיננטי באישיות , תלותי , שמביע גם תמימות , הזדהות ומעורבות רגשית שהעם הבריטי כה הוקסם ממנה . אותן הדחקות רגשיות , הצורך להיות בסדר מוסברות במהלך ההרצאה המשותפת : גרפולוגיה ומגדר : על ידי דר רבקה נרדי : כפונקציה של האלה הפגיעה המיתולוגית פרספונה : השואפת לרצות .התאוריה הנפלאה של שבע האלות. בקיימות בנפש כל אישה , וכטיפולוגיה : כל אישה במהלך חייה קולטת את העולם ופועלת על פי אלה אחת או אלה שתיים יוצרת מודל תאורטי חשוב להבנה עמוקה של מניעי האישה התנהגותה ובחירותיה בחיי הרגש , הזוגיות ובקריירה ."
דמות אחת ששבתה את ליבי הינה מלאלה יוספזאיי שהיא פורצת דרך פקיסטאנית. נורתה על ידי הטאליבן וניצלה, בגיל 16 זכתה בפרס נובל לשלום, לוחמת למען ההשכלה. כך, כשהיא בגיל 17 בלבד, היא ניצבת בלב פעילות בינלאומית למען מתן השכלה לילדות, שבה מעורבים ארגון הומניטארי, שני ספרים שהפכו לרבי־מכר, ופעילות המשתרעת מפקיסטאן דרך ירדן ועד לקניה. היא מותחת ביקורת לא רק על הטליבאן, אלא גם על התרבות הפקיסטאנית, שבה נשים מקבלות לעתים נדירות בלבד את אותן זכויות והזדמנויות שיש לגברים. היא אף הפכה לאחת הנציגות הבולטות ביותר של האיסלאם המתון בעולם, לאחר שאמרה בריאיון שנתנה לאחרונה כי ניסתה ללבוש בורקה כשהיתה צעירה יותר אך ויתרה על כך לאחר שהבינה כי "הבורקה פשוט גזלה ממני את חירותי".

במהלך הערב מיכל דורון הקריאה שיר משיריה "היא שותקת".

 

logo בניית אתרים