צילום: שושנה ויג
כתב עת המסדרון השיק גיליון 5 ובחר את היוצרים של השנה/שירה אפרתי
בבית איילה בתל אביב (שדרות בן גוריון) התקיים אירוע ספרותי שבו השיק יאיר בן חיים את כתב עת המסדרון 5, וגם בחר עם ועדת המערכת שלו את היוצרים של השנה. האירוע התקיים ביום ראשון, 4 ביוני 2017. יאיר הציב לעצמו אתגר להתחדש כל הזמן, להוציא לאור כתב עת עשיר בגרפיקה ובעיצוב מקורי. האמן המלווה הפעם הוא אוריאל קזס, והוא גם עיצב את העטיפה.
הפעם הוא גם פותח מסורת מיוחד של הכתרת היוצרים של השנה בטקס ההשקה של הגיליון.
יאיר בן חיים היה הרוח החיה של האירוע, אך המנחה היה השחקן והמוזיקאי עופר שלחין.
ההרצאה המרכזית של האירוע הייתה ההרצאה של אלי אשד, המגדיר עצמו "בלש תרבות". הוא הרצה על כתב העת העברי "השילוח" (המאה התשע עשרה!) בעריכת אחד העם (אשר גינצברג) ומצא מסילות וקשרים בינו ובין כתב עת צעיר במיוחד: "המסדרון", בעריכת יאיר בן חיים.
הוא מצא דמיון בין מינעד הנושאים של "השילוח" ובין מינעד הנושאים והתחומים של "המסדרון".
יאיר הכריז אז על פתיחת מסורת של אתר הספרות "חדרים" ( אתר שהוא גם בית הוצאה לאור) ושל כתב עת המסדרון של הענקת פרסים. ועדת הפרס מצאה מספר יוצרים כיוצרי השנה. הפרס נקרא "שורות". כל יוצר הוזמן לבימה, ולאחר שהושמעו נימוקי הפרס, קרא קטע מיצירתו על הבמה.
בשירה נבחרו הרצל ובלפור חקק כמשוררי השנה: הרצל חקק על ספר שיריו "שחרית לנצח" ובלפור חקק על ספר שיריו "רשות לתיקון עולם".
על תעודת הפרס כתוב: "על ספר שיריו המבטא את קולו הייחודי בשירה העברית. בשירתו מהדהדות תקומת העם היהודי, ערכי הציונות ואהבת האדם". יאיר הרחיב על השפה המיוחדת של ספרי השירים, שפה שנותנת ביטוי לרבדים השונים של השפה העברית, שירים בשפה עברית יהודית.
סופרת השנה היא שרה אהרוני, על הרומן החדש "שתיקה פרסית". שרה אהרוני כתבה שורת רבי מכר, והפעם היא עוסקת בסיפורה של נערה יהודיה בתקופת החושך של שלטון חומייני. סיפור האהבה הוא עוצר נשימה וגם הדרמה של הבריחה מאיראן. הכתיבה מרתקת ויש בה הקסם של ההווי המסורתי של חיי היהודים באיראן.
ספר נוסף זכה לפרס מיוחד והוא ספרה של אירית סלע- גיבורי : "ברברה". הספר עוסק בקשר בין שתי נשים בעקבות תאונת דרכים: סיפור אהבה בין שתי נשים. אירית הקדישה את כל רווחי הספר לעמותת "אחת מתשע", לנשים שלקו בסרטן השד. הסרט זכה לגל של אהדה על שהסב בדרך ספרותית את הזרקור אל הקהילה הלהט"בית ואל סיפור האהבה המרגש.
עופר שלחין שר את השיר של יונה וולך "אילה". יערה בן דויד שמוכרת כמשוררת הופיעה כזמרת אופרה ושרה את "בלאדה לאשה" מאת תרצה אתר: ליווה אותה הפסנתרן סשה וולך. (לחן: משה וילנסקי).
פרופ' נורית גוברין הרצתה על כתבי עת עבריים לאורך השנים, עיצוב התפיסה של כתב העת והמגמות שמסתמנות בכתב העת העברי. מתברר שכתבי העת היו דרך ביטוי ליוצרים עבריים רבים ששם הייתה צמיחתם הספרותית הראשונית. נורית גוברין עמדה על חשיבותם של כתבי עת לצמיחת התרבות הלאומית.
יאיר בן חיים ביטא את תפיסתו הייחודית בשיר :"בדרכך".
בדרכך/ יאיר בן חיים
זֹאת הִיא דַּרְכִּי עָלַי לִצְעֹד
לִלְמֹד אוֹתָהּ שׁוּב עוֹד וָעוֹד
עָלַי לִרְאוֹת מֶרְחָב – לָדַעַת לְהָבִין
וְעַד הַסּוֹף בְּךָ לְהַאֲמִין.
אֶת הָאֱמֶת אֱמֹר עַכְשָׁו
שֶׁלֹּא אֵלֵךְ יוֹתֵר לַשָׁוְא
הָאֱמוּנָה תָּמִיד נִמְצֵאתְ כָּאן לְצִדִּי
אֲנִי שֶׁלְּךָ וַאֲנִי לְבַד.