אירוע פרס ארדיטי לספרות 2016/ גיא מרום
בתחרות שאותה ארגנה אוניברסיטת תל אביב השתתפו סטודנטים מהאוניברסיטאות: תל אביב, העברית, חיפה, בר אילן, בן גוריון והאוניברסיטה הפתוחה.
הרכב שופטים בינלאומי בחר בסיפור של שי מייזלמן מאוניברסיטת בן גוריון, כסיפור הטוב ביותר מבין 462 סיפורים שהוגשו לתחרות
"קרן ארדיטי" פועלת לקידום החינוך והתרבות במדינות אירופה וישראל ומחלקת פרסים ומענקים בתחום
"ציפור 40", סיפורו של הסטודנט שי מייזלמן מאוניברסיטת בן גוריון, זכה במקום הראשון בתחרות הסיפורים הקצרים של קרן ארידטי השוויצרית שאותה ארגנה אוניברסיטת תל אביב.
בתחרות המתקיימת זו השנה השנייה, שעסקה הפעם בנושא: "בית משותף – ריבוי תרבויות במרחב אחד" השתתפו 462 סטודנטים משש אוניברסיטאות (134 סטודנטים מאוניברסיטת תל אביב, 43 מאוניברסיטת חיפה, 62 מאוניברסיטת בר-אילן, 70 סטודנטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים , 53 סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון שבנגב ו 100 סטודנטים באוניברסיטה הפתוחה).
סיפורו של שי מייזלמן "ציפור 40" שזכה במקום הראשון, הצליח לגבור על 461 סיפורים ויצירות אחרות שהוגשו לתחרות.
בנוסף לסיפורו של שי מייזלמן הגיעו לגמר שמונה זוכים נוספים: נועם צור מאוניברסיטת תל אביב עם סיפורו "הרב קובע", היא דפראוי עם סיפורה "נקודות אור", גם כן מאוניברסיטת תל אביב; לירון אברהם חי מהאוניברסיטה העברית עם הסיפור "אסיפת דיירים", נועה ברקאי עם סיפורה "הצרכים של שאול"; אזהאר שעבאן מהאוניברסיטה הפתוחה עם הסיפור "זרים"; דגנית גונן עמיר מאוניברסיטת חיפה עם סיפורה "עופרת יצוקה" יחד עם רוקיה עדוי וסיפורה "חיפה – בין בלפור לדרוויש". מאוניברסיטת בר אילן זכתה בת שבע ברטמן עם סיפורה "שכנות".
המשתתפים בתחרות התבקשו להגיש סיפור קצר או מחזה שאורכו לא יעלה על 2500 מילים הקשור לנושא מרכזי עמו מתמודדת החברה הישראלית.
תשעת הסיפורים המדורגים במקומות הראשונים בכל אוניברסיטה זכו בפרסים של 2500$ כל אחד. הסיפורים נשלחו לתרגום לצרפתית ואנגלית והועברו לשיפוט חבר השופטים הבינלאומי של קרן ארדיטי. לסיפור הזוכה הוענק פרס כספי נוסף בסך $5000.
בתחרות שפט הרכב שופטים בינלאומי שכלל אישים כגון : הגב' מישלין
קלמי-ריי, לשעבר נשיאת שוויץ ושרת החוץ של שוויץ, וחברת דירקטוריון: מר פסקל קושפין, לשעבר נשיא שוויץ ושר החינוך של שוויץ וחבר דירקטוריון, גברת סמלי ארדיטי אליעז, חברת דירקטוריון וכמובן מטין ארדיטי, העומד בראש קרן ארדיטי. כמו-כן השתתפו בשיפוט נציגים מכל שש האוניברסיטאות שהשתתפו בתחרות.
פרופ' רענן ריין, סגן הנשיא של האוניברסיטה, מתאם התחרות ויו"ר הוועדה השופטת, אמר שמוסד מחקר ומוביל מסוגו כאוניברסיטת תל אביב הינו בעל מחויבות תרבותית וחברתית. תחרות זו מביאה לידי ביטוי את אופייה הפלורליסטי של האוניברסיטה ואת החשיבות שהיא מעניקה לצורך בהכרת "האחר". דווקא בזמנים אלה, כאשר השיח הציבורי בישראל רווי בביטויים של חוסר סובלנות, יש לתחרות זו משמעות מיוחדת.
בטקס חלוקת הפרסים השנה השתלבה גם תחרות הסיפורים הקצרים שהתקיימה בקרב תלמידי בתיכון הבינלאומי שבכפר הירוק Eastern Mediterranean International School, EMIS, הפועל בחסותה של אוניברסיטת תל אביב. הזוכה מבין הצעירים היא לוויניה גברילוביצ'י מרומניה ואוסטריה.
מטין ארדיטי אזרח שוויצרי ממוצא טורקי-ספרדי המתגורר בג'נבה. ארדיטי הוא סופר ידוע ופילנתרופ, אשר הקים את קרן ארדיטי ועומד בראשה. בשנת 2012 מונה לשגריר של אונסק"ו. בשנת 2014 מינה אותו הארגון כשליח מיוחד לדיאלוג הבין-תרבותי. ארדיטי הקים בשנת 1988 את "קרן ארדיטי" הפועלת לקידום החינוך והתרבות במדינות אירופה וישראל ומחלקת פרסים ומענקים בתחום.